Χριστίνα Αλεξοπούλου. ΥΠΟΜΕΔΙ: «Αξιοποιούμε την Τεχνητή Νοημοσύνη»

Το μήνυμα της αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλα τα επίπεδα δραστηριοποίησης του υπ. Μεταφορών και Υποδομών, μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματικοί κλάδοι όπως οι Μεταφορές και Logistcs, αναφέρθηκε η αρμόδια υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μιλώντας σε σχετικό συνέδριο στην Πάτρα.

Στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η Τεχνητή Νοημοσύνη για την βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους αναφέρθηκε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, από το βήμα του συνεδρίου με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας», που διοργανώθηκε από τον όμιλο Plus Media και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κύμανση, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, με την τεχνική υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ, στην πόλη της Πάτρας.

Η κ. Αλεξοπούλου, ανοίγοντας την πρώτη θεματική ενότητα, η οποία είχε θέμα τον επιστημονικό κλάδο, αναφέρθηκε στις προκλήσεις από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης με παραπομπές σε συγκεκριμένα εργαλεία, όπως το ChatGPT και το Google Bard, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στο δημόσιο και ειδικά στον τομέα των Μεταφορών όπου είναι αρμόδια και τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά δράσεων για την αξιοποίηση της νέας αυτής τεχνολογίας. Σε στρατηγικό επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, προχωράμε στη συγκρότηση επιτροπής για θέματα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων ειδικών.

Αλλά και στον δικό μας χώρο των Μεταφορών, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προωθούμε την υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, για επιχειρηματικούς ή κρατικούς κλάδους όπως οι Μεταφορές, τα Logistics, η παροχή υπηρεσιών σε αεροδρόμια και λιμάνια, η οδική ασφάλεια και η ηλεκτροκίνηση», ανέφερε η κυρία Αλεξοπούλου.