Το φθινόπωρο του 2024 ξεκινά τη λειτουργία του το εμπορικό πάρκο της Trade Estates στην Πάτρα

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας «POLIKENCO ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ», υλοποιεί στην Πάτρα (επί της Ακτής Δυμαίων) την ανάπτυξη ενός εμπορικού πάρκου επιφάνειας 21.800 τ.μ. και συνολικού προϋπολογισμού 30,6 εκατ. ευρώ. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Η εν λόγω επένδυση αποτελεί μέρος του ισχυρού επενδυτικού πλάνου της Trade Estates για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ακινήτων της σε όλη την Ελλάδα και ενισχύει την ηγετική θέση της στον τομέα των αναπτύξεων retail. Παράλληλα, καθώς εμπίπτει στον πυλώνα της πράσινης μετάβασης, συνεισφέρει στους περιβαλλοντικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Με την ολοκλήρωση του έργου, η Πάτρα θα φιλοξενεί το μοναδικό σύγχρονο εμπορικό πάρκο χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην Πελοπόννησο. Σε ιδανική θέση δίπλα στο νέο λιμάνι της Πάτρας και σε άμεση γειτνίαση με το κέντρο της πόλης, το πάρκο εκτείνεται σε οικόπεδο 21.500 τ.μ. και διαθέτει εμπορικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 15.200 τ.μ. και αποθηκευτικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 2.600 τ.μ.

Η λειτουργία του εμπορικού πάρκου αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2024. Τόσο οι αξιόπιστοι και ισχυροί μισθωτές, όπως η IKEA και άλλα δημοφιλή brands που προσφέρουν προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές και απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, όσο και η συνολική του φιλοσοφία (εύκολη πρόσβαση, δωρεάν στάθμευση, παρουσία μεγάλων ελληνικών και διεθνών brands και η κάλυψη όλων των βασικών αναγκών ενός νοικοκυριού), θα καταστήσουν το πάρκο κορυφαίο εμπορικό προορισμό για τους κατοίκους της περιοχής και των γύρω νομών.