Το νέο MAN Lion’s Coach: Πρώτο με διαφορά στο διαγωνισμό «Busworld Awards»

Ο διαγωνισμός «Busworld Awards» (παλιότερα γνωστός ως European Coach Week – ECW) οργανώνεται κάθε φορά πριν την έναρξη της «Busworld», της σημαντικότερης διεθνούς έκθεσης λεωφορείων και πούλμαν. Φέτος, το MAN Lion’s Coach κέρδισε την πρωτιά σε 3 από τις έξι κατηγορίες του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Το MAN Lion’s Coach κέρδισε το «Grand Coach Award» ανάμεσα σε έντεκα ανταγωνιστές και τους τίτλους «Comfort Label» και «Design Label».

Η επιτροπή απαρτίζεται από διεθνείς ειδικούς σε συγκεκριμένους τομείς, καθώς και χειριστές λεωφορείων και πούλμαν. Οποιοδήποτε όχημα της έκθεσης μπορεί να διεκδικήσει οποιοδήποτε από τα έξι βραβεία, μεμονωμένα ή στο σύνολό τους.

Το ολοκαίνουριο MAN Lion’s Coach είχε ήδη τη δυναμική για ιδιαίτερες διακρίσεις. Με την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου στην «Busworld», το MAN Lion’s Coach, που ήδη θεωρείται ορόσημο στην κατηγορία του, ανέβηκε σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Υπερέχει όχι μόνο στο σχεδιασμό του, με χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν LED προβολείς και πίσω φώτα LED, αλλά και ως προς τη γραμμή μετάδοσης κίνησης με τον πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό κινητήρα D26. Η ασφάλεια παραμένει βασική προτεραιότητα, καθότι το νέο Lion’s Coach συμμορφώνεται με τις τελευταίες αυστηρές προδιαγραφές προστασίας από ανατροπή ECE R66.02.

Οι προσδοκίες συνεπώς ήταν υψηλές κατά την ανακοίνωση των νικητών στην επίσημη τελετή έναρξης της «Busworld». Και δικαίως, επειδή το νέο MAN Lion’s Coach αναδείχτηκε στο μεγάλο νικητή της βραδιάς, αποχωρώντας με τρία μάλιστα από τα έξι βραβεία: το «Grand Award Coach», το βραβείο «Comfort Label» και το βραβείο «Design Label». Για το Grand Coach Award ειδικότερα, ο ανταγωνισμός ήταν εξαιρετικά δυνατός, με αριθμό-ρεκόρ 12 υποψηφίων.

Ωστόσο, η κριτική επιτροπή ομόφωνα εντυπωσιάστηκε με το σύνολο των χαρακτηριστικών που προσφέρει το MAN Lion’s Coach, το οποίο επιτυχημένα συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση, αποδοτικότητα και ασφάλεια. Η σημαντική διάκριση του MAN Lion’s Coach σηματοδότησε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της MAN στην Busworld 2017, παρουσία που ήταν ιδιαίτερα δυναμική χάρη και σε άλλα εκθέματα, όπως το NEOPLAN Skyliner που έκλεισε φέτος τα 50 χρόνια ζωής.