Τον Μάρτιο τα νεότερα για το logistics center Θριάσιο ΙΙ

Για αρχές Μαρτίου, φαίνεται πως μεταφέρεται η ημερομηνία υποβολής προσφορών για τον διαγωνισμό που σχετίζεται με την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του μεγάλου logistics center στο Θριάσιο ΙΙ. Πρόκειται για τον διεθνή διαγωνισμό με τίτλο “Ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης για τη Λειτουργία, Συντήρηση, Εκμετάλλευση, ολοκλήρωση μελετών, κατασκευής έργων και προμήθεια εξοπλισμού του Ε. Σ.Σ.Σ.Δ.Ι. Θριασίου Πεδίου”.

 Η αρχική ημερομηνία υποβολής προσφορών ήταν στις 26 Ιανουαρίου και η αποσφράγιση των φακέλων στις 2 Φεβρουαρίου. Η παράταση ήδη εξασφαλίστηκε έως 28 Φεβρουαρίου, οπότε ό,τι νεότερο προκύψει, η αγορά θα το γνωρίζει εντός Μαρτίου. Ο λόγος είναι η προετοιμασία των επενδυτών, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η πανδημία αποτελεί έναν ακόμη λόγο, καθώς οι δημόσιες υπηρεσίες και τα δικαστήρια υπολειτουργούν, επομένως η συγκέντρωση των εγγράφων καθίσταται δυσχερέστερη. Το έργο αφορά σε ακίνητο του ΟΣΕ, σε έκταση 1.450 στρεμμάτων.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι έντονο, με εταιρείες κολοσσούς όπως η Goldair, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και άλλα ονόματα από τον χώρο του real estate να «κατεβαίνουν» εν τέλει στον διαγωνισμό, για το πρώτο ολοκληρωμένο ουσιαστικά logistics center της χώρας, που θα εξυπηρετεί ευρύτερα την περιοχή της Αττικής, απολαμβάνοντας τα οφέλη ενός οργανωμένου «χωριού» με σιδηροδρομική σύνδεση, απευθείας σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και πρόσβαση με τους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.