Τις  προοπτικές ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών στο Ην. Βασίλειο ανέδειξε η ΕΕΒΨ&L

Η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (ΕΕΒΨ&L), παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, δεν θα μπορούσε να απέχει από το ζήτημα του Brexit. Δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή του συμμετείχε με ομιλία του κ. Σωτήριου Μπρακατσέλου, Μέλος του ΔΣ της ΕΕΒΨ&L και Διευθύνοντα Συμβούλου της Med Frigo, στην κοινή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τίτλο «Σχεδόν ένας χρόνος στο Εμπόριο & Συνεργασία: Ευκαιρίες και Challenges in the Food & Drink Industry»,  η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

Στο πρώτο πάνελ της εκδήλωσης με τίτλο “UK import controls & new proposed timeline: How do exporters need to prepare” παρουσιάστηκαν οι νέες διαδικασίες που θα εφαρμοστούν σταδιακά στις εισαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο του 2022. Έγινε εκτενής αναφορά στις νέες τελωνειακές διαδικασίες και τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για τη συνοδεία προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από 1 Ιουλίου και μετά.

Στο δεύτερο πάνελ της εκδήλωσης με τίτλο «Key challenges & Opportunities for the food & drink business trade με το ΗΒ», από τον κ. Μπρακατσέλο παρουσιάστηκαν προτάσεις, αναδεικνύοντας τις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης των εξαγωγών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι προκλήσεις που δημιουργούνται από το αυξανόμενο κόστος και τις χρονικές καθυστερήσεις λόγω του Brexit και των συνεπειών της πανδημίας.