Συμφωνία FDL GROUP με GEEK+ για Ρομπότ και A.I.

Επένδυση πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ στα Logistics Intelligence

Σε μια πολύ σημαντική συμφωνία που ενισχύει την εξωστρέφεια του και εισάγει την αυτοματοποίηση στον κλάδο των logistics στην Ελλάδα και την Κύπρο προχώρησε ο όμιλος FDL GROUP.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την  αποκλειστική συνεργασίας του Ομίλου FDL GROUP με την κινεζική εταιρεία GEEK+ μέσω της αντιπροσώπευσής της σε Ελλάδα και Κύπρο.

Έτσι ο όμιλος καθίσταται ο πρώτος που εισάγει στην ελληνική και κυπριακή αγορά, το εξειδικευμένο κομμάτι της Ρομποτικής στα Logistics, μέσω της κινεζικής εταιρείας GEEK+.

Αυτές οι καινοτομίες και οι εφαρμογές ρομποτικής και Artificial Intelligence, ανεβάζουν το επίπεδο των υπηρεσιών, βελτιώνουν χρόνους και κόστη και αναγάγουν την εμπειρία των e-shop και όχι μόνο, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

 

Η συμφωνία ανακοινώθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στο χαιρετισμό του: «Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Είμαι εδώ γιατί ήθελα να σηματοδοτήσω με την παρουσία μου, τη μεγάλη ευαρέσκεια της κυβερνήσεως για ένα σημαντικό επιχειρηματικό project το οποίο υλοποιείται. Και η Foodlink, η ελληνική εταιρεία – η Fdl Group – αλλά και η κινεζική εταιρεία με την οποία γίνεται τώρα η αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα δημιουργούν μια συνέργια και μια σύμπραξη που μπορεί στον τομέα τους να αποτελέσει πολύ σημαντική αλλαγή στα επιχειρηματικά δρώμενα της Ελλάδος.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ που είστε εδώ. Και είναι σημαντικό ότι στην Ελλάδα ακόμα και στην παρούσα κρίση που όλοι διανύουμε τα επιχειρηματικά projects προχωρούν, οι νέες επενδύσεις προχωρούν κι εμείς είμαστε εδώ για στηρίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Καλή επιτυχία λοιπόν και όπου μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι θα είμαστε παρόντες».

 

 

Ο πρόεδρος της FDL GROUP, κ. Βασίλης Καρακουλάκης στην ομιλία του δήλωσε: «Στον χώρο αυτό των Logistics Intelligence, έχουμε ήδη επενδύσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ, και θα επενδύσουμε ακόμα 3 σε σύντομο χρονικό διάστημα με στόχο να δώσουμε ευελιξία και πρωτοποριακές λύσεις στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία μας με την Geek+, συνίσταται στην υποστήριξη και την προώθηση των λύσεων της όπως είπα στον ελληνικό χώρο και σε δεύτερη φάση στην υλοποίηση των λύσεων σε όλο το εύρος του ελληνικού Supply Chain. Πρωτοπόροι όπως πάντα, προσθέτουμε στις υπηρεσίες που δίνουμε, εκτός από λογισμικό διαχείρισης αποθηκών, και λύσεις αυτοματισμού που εξελίσσουν τον τρόπο δουλειάς. Ειδικά οι λύσεις της Geek+ στην Εφοδιαστική Αλυσίδα στοχεύουν σε κέντρα διανομών που εξυπηρετούν τη νέα τάση, δηλαδή το ηλεκτρονικό εμπόριο».

 

 

Ο πρόεδρος της Geek+ Ευρώπης Mr. Jackson Zhang στην ομιλία του δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον όμιλο FDL ως αποκλειστικό αντιπρόσωπό μας σε Ελλάδα και Κύπρο και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία μας, για να παρέχουν πλήρως ολοκληρωμένες πληροφορίες και εξατομικευμένες λύσεις σε όλο το φάσμα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επιπρόσθετα, η μεγάλη και εκτεταμένη πελατειακή βάση του ομίλου FDL, θα βοηθήσει  στην παροχή ευρείας γκάμας λύσεων ρομποτικής που εφαρμόζονται σε μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων βιομηχανίας».