Συμφωνία για σύνδεση της Μotor Oil με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η Motor Oil με τον ΟΣΕ για τη σιδηροδρομική σύνδεση των διυλιστηρίων της εταιρείας στη Βιομηχανική Περιοχή των Αγίων Θεοδώρων με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Με βάση τη συμφωνία, η Μotor Oil θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή μιας νέας και σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής 9,5 χλμ. που θα συνδέει τα διυλιστήρια της εταιρείας και θα καταλήγει στον σιδηροδρομικό σταθμό στον Ισθμό Κορινθίας από όπου θα συνεχίζει στο υπόλοιπο εθνικό  σιδηροδρομικό δίκτυο. Η σιδηροδρομική σύνδεση θα εξυπηρετεί όχι μόνο την Motor Oil, αλλά και όλες τις βιομηχανικές μονάδες που εδρεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή τ ων Αγίων Θεοδώρων.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε 12 εκατ. ευρώ, και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε ενάμιση χρόνο.

H ανακοίνωση της Motor Oil

«Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ) αναφορικά με επενδυτικό έργο που αφορά τον εκσυγχρονισμό τμήματος μήκους περίπου 9,5 χιλιομέτρων της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το διυλιστήριο της Εταιρείας στους Αγίους Θεοδώρους με το σταθμό στον Ισθμό Κορινθίας. Ειδικότερα, η εταιρεία ανέλαβε το έργο της μετατροπής της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής σε σιδηροδρομική γραμμή συνδυασμένου πλάτους σύμφωνα με τα διεθνή σιδηροδρομικά πρότυπα.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ υπό την τεχνική επίβλεψη του ΟΣΕ. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, η σιδηροδρομική γραμμή θα περιέλθει στον ΟΣΕ και θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής. Ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής αναμένεται να διευκολύνει τη μεταφορά πετρελαϊκών  προϊόντων στη Βόρεια Ελλάδα, τις Βαλκανικές χώρες και την Κεντρική Ευρώπη μέσω του Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Διαδρόμου 7 (RFC-7) μέλος του οποίου είναι ο ΟΣΕ.

Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πορεία του έργου με μεταγενέστερες ανακοινώσεις».