Συμμετοχή ΕΕΣΥΜ στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Φωκίδας για τον διαγώνιο οδικό άξονα «Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο»

Με επιτυχία διεξήχθη, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2024, στο Πνευματικό κέντρο Άμφισσας, ημερίδα για τα οφέλη και τις ευκαιρίες για την περιοχή της Φωκίδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής από την κατασκευή  μέχρι και την περάτωση του τμήματος «Μπράλος- Άμφισσα» του διαγώνιου οδικού άξονα «Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο», με τη συμμετοχή και του ΕΕΣΥΜ, εκπροσωπούμενου από τον κ. Δημήτριο Κατσώχη, Πολιτικό Μηχανικό-Συγκοινωνιολόγο & Μέλος του ΔΣ του ΕΕΣΥΜ, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φωκίδας σε συνεργασία με τον Βουλευτή Φωκίδας & Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννη Μπούγα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και η Υφυπουργός Μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου. Την ημερίδα τίμησαν και πλαισίωσαν με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους οι κυρίες Κατσαΐτη Μαρίνα-Σελήνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια & Πρόεδρος Τμήματος Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) και Αραβαντινού – Τζε Πέγκυ, Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Αρχιτέκτων Μηχανικός – Οικονομολόγος, καθώς και οι κ.κ. Λούκας Πάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.», Λώλος Πάνος, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Κενανίδης Απόστολος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτ/στών Ελλάδας Εμπορευματικών & Επιβατικών Οδικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) & Β’ Αντιπρόεδρος ΕΕΣΥΜ, Κατσώχης Δημήτριος, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος – Μέλος Δ.Σ. ΕΕΣΥΜ και Κυρίτσης Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, κ. Γεώργιος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Δημήτριος Γιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δ. Δελφών – Δημοτικής Ενότητας  Άμφισσας, κ. Νικόλαος Λουπάκος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ( Κ.Ε.Ε.Ε.), κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

Ο κος Κατσώχης, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στην σημασία και τα δυνητικά οφέλη από τον οδικό Διαγώνιο Άξονα και δη από το τμήμα «Μπράλος- Άμφισσα» για την Φωκίδα και την ολοκλήρωση των εθνικών δικτύων μεταφορών, παρουσίασε την ταυτότητα του έργου και έκανε αναφορά στην ένταξη αυτού στον στρατηγικό σχεδιασμό σε εθνικό επίπεδο καθώς και στην υφιστάμενη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τόνισε τα αναμενόμενα οφέλη από το έργο. Τα οφέλη αυτά σχετίζονται με καίριες επιδιώξεις για την περιοχή, μεταξύ των οποίων άρση μερικής απομόνωσης για πολλούς οικισμούς, ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητάς της, αλλά και αντιστροφή αρνητικών επιπτώσεων κατά την περίοδο λειτουργίας του Φράγματος Μόρνου.

Κατά γενική ομολογία, η ημερίδα υπήρξε πολύ επιτυχημένη και εποικοδομητική και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα για τα αποτελέσματα κατά την κατασκευή μέχρι και την περάτωση του τμήματος «Μπράλος- Άμφισσα» καθώς και ολοκλήρου του διαγώνιου οδικού άξονα «Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο».

Ο ΕΕΣΥΜ αναφέρει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών στην χώρα μας, με επακόλουθα οφέλη στην εθνική οικονομία και απασχόληση και, εν τέλει, στην ποιότητα της ζωής κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.