Στ. Τζιρίτης: Στοίχημα για το 2019 η οικονομία και η επιχειρηματικότητα να παραμείνουν ανεπηρέαστες από τις εκλογικές αναμετρήσεις

 

Το στοίχημα για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα στη χώρα είναι να παραμείνουν όσο το δυνατό περισσότερο ανεπηρέαστες από τις πολιτικές διεργασίες μιας χρονιάς που θα την χαρακτηρίσουν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Στέφανος Τζιρίτης, κατά την ομιλία του στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στην Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στο 2018, επεσήμανε το θετικό πρόσημο της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η ανάκαμψη είναι ακόμα σε εξέλιξη κι ότι η προσοχή όλων πρέπει να παραμείνει επικεντρωμένη στην αποτελεσματική και διατηρήσιμη οικονομική πρόοδο.

Κλείνοντας ο κ. Τζιρίτης, αναφέρθηκε στη νέα ελκυστική ευρωπαϊκή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις επενδύσεις του ΟΛΘ στο λιμάνι και της FRAPORT στον αερολιμένα, όπως και στα έργα για την κατασκευή του μετρό της πόλης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ημέρα της δεξίωσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Walter Stechel, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο της εκδήλωσης τόνισε ότι, μετά από χρόνια αρχίζει να βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, ενώ οι γερμανικές εταιρείες αξιοποιούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται επενδύοντας στην εγχώρια οικονομία. «Η Γερμανία είναι πρόθυμη να στηρίξει αυτή τη διεργασία και να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Stechel και πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την επίσκεψη της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ στην Αθήνα.

 

 

Σημειώνεται ότι, η φετινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 500 συμμετέχοντες. Μεταξύ άλλων, στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, Βουλευτές, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Συνδέσμων και Συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι των διπλωματικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τα νέα Μέλη του Επιμελητηρίου, γερμανικές εταιρίες που πραγματοποίησαν πρόσφατα επενδύσεις στη Β. Ελλάδα.