Συνάντηση εργασίας Χρ. Αλεξοπούλου – Κ. Κυρανάκη για το νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030

Συνάντηση εργασίας για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και την ψηφιοποίηση αντίστοιχων εφαρμογών είχαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Στην  συνάντηση συμμετείχε ο καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Γιώργος Γιαννής,  ο οποίος παρουσίασε το επικαιροποιημένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030.

Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίησή του Σχεδίου, με τον ενεργό ρόλο της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, ενώ ο κ. Γιαννής  αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση να αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου.

Η Επιτροπή, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα επεξεργαστεί ζητήματα όπως:

  • Προτάσεις για τον νέο νόμο Οδικής Ασφάλειας / Βελτιώσεις ΚΟΚ
  • Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας
  • Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική Οδικής Ασφάλειας

 

Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας

 

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, με την αρμοδιότητά της ως Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, δήλωσε: «Επικαιροποιούμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030, που αποσκοπεί στην μείωση του αριθμού των νεκρών και τραυματιών από τροχαία ατυχήματα κατά 50% έως το 2030. Προχωρούμε με αλλαγές, που στόχο έχουν την έμπρακτη εκπαίδευση των οδηγών και την επιβολή εφαρμόσιμων ποινών, οι οποίες θα λειτουργούν αποτρεπτικά. Η συνήθεια και  ανοχή είναι οι αντίπαλοί μας στην προσπάθεια για πιο ασφαλείς διαδρομές. Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας θα μας βοηθήσει να στοχεύσουμε με ακρίβεια στις επικοινωνιακές μας δράσεις. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, επεσήμανε: «Δεσμευόμαστε για την άμεση ψηφιοποίηση εφαρμογών, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών. Προσωπικά θεωρώ υποχρέωσή μου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην διάδοση καλών πρακτικών, που θα βοηθήσουν να περάσουμε στην νέα ψηφιακή εποχή Οδικής Ασφάλειας, σε συνδυασμό με τον νέο ΚΟΚ».