Στο λιμάνι του Πειραιά το mega vessel «OOCL SPAIN»

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε στο παρθενικό του ταξίδι το OOCL SPAIN, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς containers (mega vessels) και το πρώτο αντίστοιχου μεγέθους που θα προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις του Σταθμού, και που θα εντάσσεται πλέον τακτικά στα δρομολόγιά του.

Το «OOCL SPAIN», ιδιοκτησίας της Orient Overseas Container Line Europe, μέλους του COSCO SHIPPING Group, δρομολογήθηκε τον φετινό Μάρτιο σε κυκλική διαδρομή η οποία ενώνει τη Ασία με την Ευρώπη. Στο πρώτο του ταξίδι, διάρκειας 84 ημερών, το «OOCL SPAIN» προσεγγίζει 13 διαφορετικά λιμάνια, από την Κίνα και την Νοτιοανατολική Ασία έως την Βορειοδυτική Ευρώπη.

Η ΣΕΠ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η επιλογή του Πειραιά ως ενδιάμεσου σταθμού μεταφοράς αποδίδεται πρωτίστως στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχεται από την ΣΕΠ Α.Ε. σε ό,τι αφορά την ταχύτητα εξυπηρέτησης των πλοίων και των φορτίων διαμετακόμισης, την τεχνολογική υπεροχή των προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς και τη στρατηγική θέση του Πειραιά, η οποία τον καθιστά βασικό κόμβο στις θαλάσσιες εμπορευματικές ροές από και προς την Νοτιοανατολική Ασία, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου».

Με μήκος 399,9 μέτρα και πλάτος 61,3 μέτρα, το «OOCL SPAIN», κατασκευής 2023, έχει χωρητικότητα φορτίου 24.188 TEUs. H χρήση της τελευταίας ευφυούς τεχνολογίας στο πλοίο σε συνδυασμό με την απόκτηση big data αναβαθμίζουν τις λειτουργίες του OOCL SPAIN, επιτρέποντας βελτιώσεις στην απόδοση καυσίμου και μακροπρόθεσμη ασφάλεια πλοήγησης.