Στις 7 & 8/12 το 8ο Συνέδριο της ΙΤS Hellas «Τransportation & Logistics 2022: Research. Reshape. Innovate» στην Αθήνα

Οι εξελίξεις στον τομέα των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών στην Ελλάδα έρχονται και πάλι στο προσκήνιο τον Δεκέμβριο με το 8ο ITS Hellas Conference 2022: Transportation & Logistics: Research. Reshape. Innovate, που θα λάβει χώρα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η εταιρεία O.MIND CREATIVES και το περιοδικό Supply Chain & Logistics.

Το  ετήσιο συνέδριο της ITS Hellas, που συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ, αποτελεί πλέον θεσμό για τον κλάδο των μεταφορών στην χώρα μας και προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εποικοδομητικό διάλογο, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών σε ένα τομέα που βιώνει τεράστιες διαρθρωτικές αλλαγές σήμερα.

Τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών διαμορφώνουν ήδη το μέλλον των μεταφορών και της εφοδιαστικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τη χώρα μας, οι νέες τεχνολογίες και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν σημαντικούς μοχλούς ώθησης της καινοτομίας με ισχυρές αναπτυξιακές διαστάσεις και σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία, τους τελικούς χρήστες και το περιβάλλον. Στο επίκεντρο λοιπόν, και του 8ου Συνεδρίου της ITS Hellas βρίσκεται το τρίγωνο ‘ Έρευνα- Αναδιαμόρφωση- Καινοτομία’ που θα καθορίσει την προσπάθεια για την ανοικοδόμηση ενός οικοσυστήματος υποστήριξης της καινοτομίας στον ελληνικό χώρο των μεταφορών και της εφοδιαστικής.

Το 8o ITS Hellas πραγματοποιείται και φέτος με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και την Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους. Στο πρόγραμμά του συγκεντρώνει εξέχοντες ομιλητές από τον επιστημονικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Το συνέδριο συνδιοργανώνει η ερευνητική ομάδα I-SENSE Group του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και στο πλαίσιό του πραγματοποιείται παράλληλη έκθεση με τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται από εγχώριες πρωτοβουλίες, καινοτόμες δράσεις, πιλοτικά ερευνητικά έργα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή ΕΔΩ.