Στις 16 & 17  Απριλίου η 2η “περιβαλλοντική απόΔραση” της Attica Group

Στο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας του Ομίλου μας «ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» και με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού της Αttica Group σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, τον Νοέμβριο του 2021 με αφετηρία την Νάξο και σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, εγκαινίασε μια σειρά δράσεων για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών μας.

Στην συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης δράσης , η Αttica Group ανακοίνωσε την «2η περιβαλλοντική απόΔραση», η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου στο νησί της Κω με τη συμμετοχή εθελοντών-εργαζομένων της εταιρείας, εθελοντών της Aegean Rebreath και τη συνεργασία του Δήμου Κω, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω και του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Νισύριου». Όλοι μαζί θα εργαστούν συντονισμένα συμβάλλοντας:

  • Στην ανέλκυση πλαστικών και όλων των ειδών απορριμμάτων από τους εθελοντές δύτες της Aegean Rebreath και της Attica Group από τον βυθό σε σημείο πλησίον του ενετικού κάστρου Νερατζιώτισσας, δίπλα στο λιμάνι της Κω
  • Στην εν συνεχεία μεταφορά και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων από τους εθελοντές «ξηράς»
  • Στην καταγραφή των υλικών που θα συλλεχθούν
  • Στον καθαρισμό παραλίας και την καταγραφή των υλικών που θα συγκεντρωθούν
  • Σε δειγματοληψίες για την ανίχνευση και την περισυλλογή μικρο-πλαστικών από επιλεγμένη παραλία
  • Στην ενημέρωση – εκπαίδευση των εθελοντών από την Aegean Rebreath σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα
  • Στην ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των επιβατών της εταιρείας

Σε ανακοίνωσή της η Attica Group αναφέρει: «Στόχος του προγράμματος είναι να εμφυσήσουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς στους εργαζομένους μας, να έρθουμε πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, να συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για όλους μας. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι οι συμμετέχοντες στην 1η περιβαλλοντική απόΔραση στην Νάξο συνέλεξαν και ταξινόμησαν από τον παράκτιο καθαρισμό της παραλίας Λαγκούνα και από τον βυθό του αλιευτικού καταφυγίου στην Χώρα του κυκλαδίτικου νησιού 2.811 ανακυκλώσιμα προϊόντα καθημερινής χρήσης, 5,5 σάκους με πλαστικές σακούλες, 1 σάκο με σχοινιά και 40 κιλά δίχτυα. Επίσης, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε ένας Σταθμός Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων που ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού στον περιορισμό του προβλήματος».

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.