Στις 13/5 η εσπερίδα του «ICC Women Hellas» για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η Ομάδα Βιομηχανίας του «ICC Women Hellas» διοργανώνει την Παρασκευή 13 Μαΐου εσπερίδα με θέμα «Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο για τη Βιομηχανία. Αναλύοντας τον στόχο Νο9 Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ/ Ατζέντα 2030 για την Επιχειρηματικότητα», στις 7 το απόγευμα στο DOMOTEL Καστρί.

Θεματολογία

  • Ποιες προκλήσεις για τη βιωσιμότητα τους καλούνται να διαχειριστούν οι ελληνικές ΜΜΕ του κλάδου της Βιομηχανίας;
  • Πώς μπορούν να πετύχουν έναν αποτελεσματικό μετασχηματισμό για να αντεπεξέλθουν στα ζητούμενα της εποχής;
  • Ιδέες, λύσεις, πρακτικές, know-how και εμπνευστικές ιστορίες γυναικών επιχειρηματιών που πέτυχαν στην πράξη τον Στόχο Νο9

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει networking cocktail.

Κόστος πρόσκλησης 40 ευρώ/άτομο και για την εγγραφή σας στην εκδήλωση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι και τις 9/5/22 στον λογαριασμό του ICC Ελλάς.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμοί:

●ΑΝΝΑ ΚΑΜΑΡΙΔΗ – Πρόεδρος ICC Women Hellas

Καλωσόρισμα – Το ICC Women Hellas

●ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΡΑ – ΟΗΕ Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Oι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης – 17 στόχοι για να αλλάξουμε τον κόσμο μας. Μια επιγραμματική αναφορά στο σύνολο των στόχων, τη συνέργειά τους, την οργανωτική δομή της χώρας μας σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης για την παρακολούθηση τους, την έως τώρα πρόοδο και τα επόμενα βήματα / υποχρεώσεις μας απέναντι στον ΟΗΕ.

Ομιλίες:

Α. Θεματικός κύκλος:

●ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΚΟΡΔΗ – Mindset & High-Performance Executive, Business Coach, Μέλος του ICC Women Hellas – Ομάδα Βιομηχανίας: Σύντομη περιγραφή του Στόχου Νο 9 του ΟΗΕ για το 2030. Πώς αυτός αφορά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ποια τα πιθανά εμπόδια στην εφαρμογή του.

●ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΔΟΞΟΠΟΥΛΟΥ – BETTER FUTURE: Μετασχηματισμός επιχειρήσεων – Τα βήματα και πως συμπεριφέρονται οι τράπεζες στις εταιρείες που ακολουθούν τους στόχους της ατζέντας.

Β. Θεματικός κύκλος: ΕΦΑΡΜΟΓΗ από ελληνικές επιχειρήσεις- success stories

●ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΙΚΑ – Project Manager KONVA – North Aegean Sea Canneries SA: Success story εφαρμογής κερδοφόρας βιομηχανίας

●ΜΕΛΙΝΑ ΤΑΠΡΑΤΖΗ – Κοινωνική Επιχειρηματίας / Ιδρύτρια της Wise Greece Wise Greece: Καλές Πρακτικές εφαρμογής των Στόχων. Η Wise Greece, 1 από τις 7 παγκοσμίως βραβευμένες το 2020 από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα για τη δράση τους στην εφαρμογή των Στόχων.

Κλείσιμο – συμπεράσματα:

●Δρ. ΖΕΦΗ ΔΑΜΑΔΑΜΑ: Πανεπιστημιακός, Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος (PES Women): H σπουδαιότητα των 17 στόχων συνολικά στην ελληνική βιομηχανία με στόχο και την οικονομική και κοινωνική ωφέλεια

●ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η Ευρώπη για τη βιομηχανία και την καινοτομία

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

●ΔΟΜΝΑ ΜΗΧΑΗΛΙΔΟΥ – Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συντονίζει η Δημοσιογράφος, μέλος της ομάδας βιομηχανίας, ΑΛΕΞΙΑ ΤΑΣΟΥΛΗ

 

Το ICC Hellas World Business Women Initiative

To ICC Hellas World Business Women Initiative είναι η δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών, διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με τη συνδρομή του παγκόσμιου δικτύου του ICC- International Chamber of Commerce – του παγκόσμιου επιχειρηματικού οργανισμού, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου