Στήριξη Ε.Ε.ΣΥ.Μ. στις θέσεις Ο.Φ.Α.E. ενάντια στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συνοριακές διελεύσεις των βαρέων οχημάτων

Ο Ελληνικός Επιμελητηριακός  Επιχειρηματικός Σύvδεσμος Mεταφοpώv (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), στηρίζει τις θέσεις της Οµοσποvδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Ο.Φ.Α.E.), όπως αυτές  εκφράζονται στην πρόσφατη ανακοίνωσή της, στην οποία κοινοποιείται η αντίθεση της ΟΦΑΕ, στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συνοριακές διελεύσεις των βαρέων οχημάτων κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα μέσω των συνόρων Κακαβιάς (Eλλάδα-Αλβανία) και Ευζώνων (Ελλάδα- Βόρεια Μακεδονία), χωρίς να εξαιρεί ρητά τους οδηγούς διεθνών μεταφορών.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα ακόλουθα: «Τα περιοριστικά αυτά μέτρα που τέθηκαν πρόσφατα σε ισχύ σε μια προσπάθεια αυξημένου ελέγχου των οχημάτων στα σύνορα, για λόγους που σχετίζονται με τον έλεγχο της πανδημίας, παρεμποδίζουν την ομαλή ροή των διεθνών οδικών μεταφορών και επηρεάζουν όχι μόνο τους αυτοκινητιστές, αλλά και το διεθνές εμπόριο της χώρας μας.

 

Mε την διαμαρτυρία της αυτή, η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Ε.), εφιστά την προσοχή στον κίνδυνο που ελλοχεύει, εκτός της οικονομικής πλευράς με τις καθυστερήσεις των εμπορευμάτων, και στην ασφάλεια που αφορά στην υγεία των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, καθώς με την επιβολή των περιορισμών αυτών εξαναγκάζονται να συγκεντρώνονται κατά μήκος των πολυσύχναστων αυτοκινητοδρόμων στα σύνορα της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. συντασσόμενος απόλυτα με την Ο.Φ.Α.Ε., ευελπιστεί πως οι αρμόδιες Αρχές, θα αφουγκραστούν τα όσα αναφέρει η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ελλάδος στην ανακοίνωσή της περί του θέματος και ότι θα βρεθεί τελικά μια λύση για την διευκόλυνση της ομαλής ροής των διεθνών οδικών μεταφορών, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».