Σημαντικές βραβεύσεις εταιρειών στα 6α Supply Chain Awards 2022

Η τελετή απονομής των Supply Chain Awards 2022 πραγματοποιήθηκε ζωντανά την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, στο House 124 στην Αθήνα. Στην έκτη τους πλέον διοργάνωση τα βραβεία της BOUSSIAS, διοργανώθηκαν με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, την Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υποδομών & Μεταφορών, επιβραβεύοντας την αριστεία και την καινοτομία επιχειρήσεων στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics. Οι βραβευμένες πρακτικές αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους logisticians της ελληνικής αγοράς και οδηγούν στην αναβάθμιση και εξέλιξη του κλάδου συνολικά.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης Παν. Αιγαίου, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα βραβεύουμε αυτές τις εταιρείες οι οποίες αντιλαμβανόμενες τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η αριστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, επένδυσαν σε ανθρώπινο κεφάλαιο, χρόνο και χρήμα  με στόχο να αναδιοργανώσουν με καινοτόμο τρόπο τις διαδικασίες logistics τους, να εισάγουν πληροφοριακά συστήματα και αυτοματισμούς που υποστηρίζουν το ψηφιακό τους μετασχηματισμό, να αναπτύξουν ολοκληρωμένες δράσεις για την αειφορία τους καθώς και να εισάγουν εργαλεία για την ευελιξία και την ανθεκτικότητα των διαδικασιών τους που θωρακίζουν τη λειτουργία τους σε αυτό το αβέβαιο, ευμετάβλητο, πολύπλοκο και ασαφές περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν καθημερινά.  Νιώθουμε υπερήφανοι για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό επιχειρήσεων υψηλού επιπέδου και κύρους, οι οποίες παρουσίασαν σημαντικές και καινοτόμες δράσεις στον ευρύτερο τομέα της διοίκησης της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Στη φετινή διοργάνωση απονεμήθηκαν και 2 Τιμητικά Βραβεία σε προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στην αναβάθμιση του κλάδου εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics. Το 1ο τιμητικό παρέλαβε ο Ph.D. Professor Ιωάννης Μίνης, του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 2ο τιμητικό παρέλαβε η Σοφία Μακιού για τον πατέρα της Θωμά Μακιό, που υπήρξε ηγετική προσωπικότητα στον κλάδο των Logistics.

Οι νικητές στην τελετή απονομής είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τα βραβεία τους, να συζητήσουν  και να φωτογραφηθούν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής. Η απονομή των Supply Chain Awards 2022 πραγματοποιήθηκε μαζί με την απονομή των Packaging Awards  2022, καθώς οι εταιρείες που βραβεύονταν στους 2 διαφορετικούς κλάδους έχουν πολλά να μοιραστούν αλλά και να δημιουργήσουν συνέργειες. Η «πρωτότυπη» κάπως ενέργεια θα αξιολογηθεί, ώστε να αποφασισθεί πώς θα οργανωθεί η απονομή των 2 βραβείων την επόμενη χρονιά.

Οι κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς ήταν:

  • Supply Chain Provider of the year η εταιρεία Mantis και
  • Supply Chain Provider of the year η Coca Cola Τρία Έψιλον.

 

Χρυσό βραβείο στην ενότητα Αριστεία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα απέσπασαν οι εταιρείες:

-Ηλεκτρονικό Εμπόριο B2C & Β2Β η εταιρεία Logika

-Παραγωγή – Εμπορία λοιπών  FMCG καταναλωτικών προϊόντων η Coca Cola Τρία Έψιλον

-Παραγωγή – Εμπορία ηλεκτρολογικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού η εταιρεία KOUVIDIS

-Παραγωγή – Εμπορία ειδών αυτοκινήτου οι ΙΑΠΩΝΙΚΗ-Mantis

-Βιομηχανία Ανελκυστήρων η Kleemann

 

Στην ενότητα Βέλτιστες Πρακτικές Logistics στη Βιομηχανία/Λιανεμπόριο Gold διάκριση έλαβαν οι:

-Βέλτιστες Πρακτικές Logistics η Kleemann

-Καινοτομία στη Μεταφορά & Διανομή η ΑΒ Βασιλόπουλος

-Αποδοτικότητα και παραγωγικότητα στα logistics η ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ

-Green Logistics & ΕΚΕ η εταιρεία Coca Cola Τρία Έψιλον

-Ψηφιοποίηση στην εφοδιαστική αλυσίδα η Nestle Hellas

-Αριστεία και Μετασχηματισμός στην εφοδιαστική αλυσίδα επίσης η Nestle Hellas

 

Στην ενότητα Logistics στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο Gold διάκριση έλαβε η Logika

 

Στην ενότητα Πάροχοι Υπηρεσιών Logistics|Μεταφορών|Εξοπλισμού με Χρυσό διακρίθηκαν οι:

-Εξοπλισμός & Συστήματα Αποθήκευσης οι Mantis – ΙΑΠΩΝΙΚΗ

-Υπηρεσίες Logistics και Μεταφορών οι ENTERSOFT και ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Μονοπρόσωπη

-Μεταφορικές υπηρεσίες η εταιρεία Utilize Business Solutions

-Εκπαίδευση & Συμβουλευτική στην Εφοδιαστική Αλυσίδα οι Mantis – Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Χορηγός των  Supply Chain Awards 2022 είναι η AKTENA DIGITAL και Υποστηρικτές οι εταιρείες ORPHEE BEINOGLOU και SKYTRACK. Τα βραβεία διοργανώθηκαν με την Τιμητική Υποστήριξη των: Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ΟΦΑΕ,  Π.Ε.Ε.Δ., ΣΒΕ,  ΣΥΝΔΔΕ&L, ΣΕΛΠΕ, GRECA, Greek Cold Storage & Logistics και Athens Chamber of Commerce & Industry.