Σε βιώσιμη ανάπτυξη των εξαγωγών και της οικονομίας προσβλέπει ο ΣΕΒΕ από τη νέα κυβέρνηση

Στην βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών και της εθνικής οικονομίας, όπως και στην συνεργασίας τους, προσβλέπει από την κυβέρνηση, που αναδείχθηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ.

«Ο ΣΕΒΕ, όντας ο μεγαλύτερος φορέας εξωστρέφειας πανελλαδικής εμβέλειας, θέτει στην διάθεση της νέας κυβέρνησης τις υπηρεσίες, την τεχνογνωσία και τη μακρόχρονη εμπειρία που διαθέτει, έχοντας ως βασικό στόχο την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου.

Αναφέροντας τις πολυεπίπεδες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, ο ΣΕΒΕ σημειώνει ότι «το 2022 η οικονομία επανήλθε σε ρυθμούς ανάπτυξης και οι εξαγωγές απογειώθηκαν». Έτσι, όπως προσθέτει, «ο άλλοτε αναιμικός κλάδος των εξαγωγών έχει φτάσει σήμερα να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο σταθερούς πυλώνες ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις έχουν γίνει πιο εξωστρεφείς, η οικονομία έχει γίνει πιο ανοιχτή και είναι πλέον εμφανές πως μόνο αν επενδύσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση θα επιτύχουμε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης».

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή του: «Βασικός παράγοντας για να επιτευχθούν τα ανωτέρω είναι η σταθερότητα. Και το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου 2023 συνιστά μια εξέλιξη που ενισχύει τη σταθερότητα στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σύστημα της χώρας. Οι εκπρόσωποι της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒΕ, είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Έχουμε ήδη το σταθερό πολιτικό σύστημα, οπότε χρειάζεται να ενισχυθούν περαιτέρω οι φιλικά προσκείμενες πολιτικές προς το διεθνές επιχειρείν, ώστε να συμβάλλουν από τη δική τους πλευρά στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας.

Εμείς στον ΣΕΒΕ πιστεύουμε πολύ στη συνεργασία. Επιχειρήσεις, φορείς, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, κρατικοί οργανισμοί· με τη συνεργασία όλων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιθανούς κινδύνους και υφιστάμενα προβλήματα, να εντοπίσουμε ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσουμε και να βελτιώσουμε την οικονομική μας θέση εν γένει. Οι εξελίξεις σχετικά με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την κυκλική οικονομία τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα που εστιάζουν στη βιωσιμότητα και ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και χαλάρωση. Η υγιής παραγωγική και εξαγωγική επιχειρηματικότητα χρειάζεται υποστήριξη σήμερα περισσότερο από ποτέ. Κι αυτό είμαστε πεπεισμένοι πως θα κάνει η νέα κυβέρνηση».