Πρωτοπορεί στις Συνδυασμένες Μεταφορές το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Την ικανοποίησή του για τη νέα δραστηριοποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΛΑ κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημιχαήλ ανέφερε: «Μετά την περσινή ιστορική πρώτη συνδυασμένη μεταφορά πλοίου – τρένου, εχθές το βράδυ εισήλθε εκ νέου στο νέο terminal του λιμένα η πρώτη από τις συνολικά 8 εμπορικές αμαξοστοιχίες που αναμένουμε από την Ρουμανία μεταφέροντας στην Αλεξανδρούπολη  επιτυχώς το βαρύτερο φορτίο που έχει μεταφερθεί έως σήμερα.

Για 10 ημέρες το σιδηροδρομικό δίκτυο του νομού Έβρου πρόκειται να λειτουργήσει στο κόκκινο, δοκιμάζοντας και πιστοποιώντας τις αντοχές του, καθώς τα φορτία θα αυξάνουν προοδευτικά, ενώ στα μέσα Ιουλίου πρόκειται να αποσταλούν, από το λιμάνι αυτήν τη φορά προς την Ανατολική Ευρώπη, 6 σιδηροδρομικοί συρμοί.

Πραγματικά περήφανοι για τους Έλληνες και Αμερικανούς συνεργάτες μας στο λιμάνι, τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, τους ανθρώπους της DB Schenker και φυσικά τους ανθρώπους μας στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης».