Πρωτοβουλία Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και ΟΦΑΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

O Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον λαό της Τουρκίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους, οργανώνοντας τις υπηρεσίες μεταφοράς των ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας από περιφερειακές ενότητες της χώρας μας, προκειμένου αυτά να παραδοθούν σε κέντρο περισυλλογής στο Tekirdağ Τουρκίας, απ’ όπου τα παρέλαβε η τουρκική αντιπροσωπεία, με σκοπό να τα παραδώσει στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Τη μεταφορά του υλικού ανέλαβαν ελληνικά φορτηγά οχήματα, ενώ στο σημείο της παράδοσης μετέβη και αντιπροσωπεία της ΟΦΑΕ, όπου πραγματοποίησε συμβολική συνάντηση με την ομόλογη ένωση μεταφορών Τουρκίας UND, η οποία είναι, επίσης, μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Μεταφορών IRU, σε ένδειξη καλής θέλησης, αλληλεγγύης και συνεργασίας.

 

Οι προκλήσεις των εποχών είναι έντονες κι αυτό που απαιτείται είναι αλληλεγγύη και συνεργατικότητα για να τις αντιμετωπίζουμε. Έτσι, κι αυτή η προσπάθεια χρειάστηκε τη συνεργασία πολλών για να είναι επιτυχής.

Τα Δ.Σ. του Ε.Ε.ΣΥ.Μ .και της ΟΦΑΕ ευχαριστούν θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας παρέχοντας είτε οικονομική ενίσχυση είτε δωρεάν μετακίνηση με τα πλοία και απαλλαγή καταβολής διοδίων στα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων περιοχών της Τουρκίας, και συγκεκριμένα τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ΑΝΕΚ LINES & ΒLUE STAR FERRIES, την Ένωση Ελληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια «HELLASTRON» και τα μέλη της NEA ΟΔΟΣ Α.Ε., ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, Αυτοκινητόδρομος  ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. & ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. καθώς και την εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.

Θερμές ευχαριστίες στέλνουν και στους Έλληνες αυτοκινητιστές μέλη της ΟΦΑΕ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι γεγονός πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα για να ανακουφίσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη.