Πλησιάζει η έκθεση για το κρέας MEAT DAYS 2013
Λίγες μέρες απέμειναν για την έναρξη της τριήμερης γιορτής του κρέατος, της 2ης έκθεσης MEAT DAYS 2013, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-3-4 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα Αττικής. Πρόκειται για μια έκθεση που αναμένεται να προσελκύσει και το ενδιαφέρον των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των logistics καθώς τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες θα είναι εν δυνάμει πελάτες τους.
Η έκθεση MEAT DAYS 2013 θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να γίνουν απευθείας επαφές με Έλληνες παραγωγούς και ενδεχομένως να προκύψουν νέες εμπορικές συνεργασίες τονώνοντας τον κλάδο των logistics που τόσο ταλανίζεται αυτή την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης.
Το κρέας για ακόμη μια χρονιά θα έχει την τιμητική του και είναι στα καλύτερά του! Η διοργανώτρια εταιρεία o.mind Creatives και το περιοδικό MEAT PLACE προετοίμαζαν εδώ και πολλούς μήνες το έδαφος, ώστε και αυτή η έκθεση να έχει την επιτυχία που της αξίζει. Και τα κατάφεραν! Φέτος είναι πολύ περισσότεροι οι εκθέτες από την πρώτη διοργάνωση του 2012, πλουσιότερη σε εκθέματα, μεγαλύτερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες οι παράλληλες εκδηλώσεις – ημερίδες, παρουσιάσεις, διαγωνισμοί- που θα διανθίσουν την έκθεση και θα την κάνουν να αποτελεί για άλλη μια χρονιά το επιστημονικό και ενημερωτικό γεγονός του κλάδου. Ένα γεγονός όπου προϊόντα, τεχνολογίες, εξοπλισμός και νέες αγορές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν σε ένα εξειδικευμένο και επαγγελματικά ανήσυχο κοινό, που αναζητά νέες λύσεις και προτάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, της μονάδας, της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας του.
Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, οι παραγωγοί, οι εισαγωγείς και έμποροι πουλερικών και ζώντων ζώων, οι κτηνοτρόφοι, τα αλλαντοποιεία και οι αλλαντοβιομηχανίες, οι αντιπρόσωποι ξένων οίκων, οι εταιρείες εξοπλισμού κρεοπωλείων, βιομηχανιών και συσκευασίας προϊόντων θα είναι και φέτος οι κύριοι πρωταγωνιστές.
Νέες θεματικές ενότητες
Ο κλάδος του κρέατος είναι από τους πλέον δυνατούς και προσοδοφόρους για την Ελληνική οικονομία. Και αυτό γιατί μεταξύ άλλων είναι και πολυδιάστατος. Την ποικιλία που διαθέτει ο χώρος αυτός θα αναδείξει η 2η έκθεση MEAT DAYS εγκαινιάζοντας φέτος δύο νέες θεματικές ενότητες:
Το Delicatessen shop, όπου έμποροι και παραγωγοί gourmet αλλαντικών, παραδοσιακών προϊόντων κρέατος και διαφόρων delicatessen προϊόντων θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τις γευστικές προτάσεις τους και το Grill corner, όπου τα αγαπημένα εδέσματα Ελλήνων και ξένων, όπως σουβλάκια, κεμπάπ, γύρος, μπιφτέκια θα έχουν την τιμητική τους.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο της 2ης MEAT DAYS θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
• Ημερίδα για τις νέες νομοθεσίες (Αγορανομικές, Υγειονομικές, ΔΙΕΠΥΥ) που έχει τεθεί σε ισχύ και αφορά όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα τρόφιμα, τη λιανική και την εμπορία (3 Νοεμβρίου)
• Ημερίδα για τα βιομηχανικά Σφαγεία, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχανικών Σφαγείων & Κρέατος (3 Νοεμβρίου)
• Επιδείξεις κοπής κρέατος από έμπειρους του είδους (2 & 3 Νοεμβρίου)
• Σεμινάρια για κρεατοσκευάσματα από κορυφαίες εταιρείες του χώρου (2 & 3 Νοεμβρίου)
• Παρουσίαση έρευνας για το κρέας και τις συνήθειες των καταναλωτών (4 Νοεμβρίου)
• Το Παραδοσιακό κρεοπωλείο του μέλλοντος θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε προσομοίωση καταστήματος (2, 3, 4 Νοεμβρίου)
Παράλληλη έκθεση
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί φέτος στις ίδιες ημερομηνίες και στον ίδιο χώρο με μια νέα επαγγελματική διοργάνωση, την 1η έκθεση Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας DAIRY EXPO, που διοργανώνεται επίσης από την εταιρεία o.mind Creatives.
Κάτω από την ίδια στέγη το κρέας, το γάλα και το τυρί, οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής αλλά και διεθνούς διατροφής θα συναντηθούν παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό τη δυναμική τους, τις προοπτικές ανάπτυξής τους και την αξία προβολής τους σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.
2η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Αλλαντικών και Κρεατοσκευασμάτων
Με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) και του Συλλόγου για την Προστασία και Ανάπτυξη της Ελληνικής Παραγωγής Εμπορίας και Μεταποίησης Κρέατος Β. Ελλάδος (ΣΠΑΚΒΕ), η εταιρεία o.mind Creatives και το περιοδικό Meat Place διοργανώνουν και φέτος την «2η Οργανοληπτική αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας και ελληνικών κρεατοσκευασμάτων», στις 2 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης Meat Days 2013.
Η συμμετοχή των εταιρειών στην Αξιολόγηση, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής των προϊόντων τους αποδεικνύοντας μέσω ενός διαγωνισμού με αντικειμενική και τεκμηριωμένη μέθοδο ποιοτικής αξιολόγησης, ότι είναι ασφαλή, ποιοτικά και γευστικά, κερδίζοντας επιπλέον αναγνωρισιμότητα προς τους καταναλωτές.
Ημερίδα για τα Βιομηχανικά Σφαγεία
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 2ης έκθεσης Meat Days 2013 ο κλάδος των Βιομηχανικών Σφαγείων δίνει το δυναμικό «παρών» σε μια σημαντική και ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό για την αγορά κρέατος MEAT PLACE σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχανικών Σφαγείων & Κρέατος.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σφαγείων και τη σωστή διαδικασία που πρέπει να τηρείται για την καλύτερη ποιότητα του τελικού προϊόντος.
Πιο αναλυτικά στην ημερίδα θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές ενότητες:
1/ Ιδανικές θερμοκρασίες και διαδικασία συντήρησης σφάγιου – Σωστή διαχείριση του κρέατος από το σφαγείο ως το πιάτο του καταναλωτή.
2/Πλήρης αξιοποίηση όλων των προϊόντων, παραπροϊόντων και υποπροϊόντων σφαγής.
3/Μέθοδοι απολύμανσης και καθαρισμού χώρων σταβλισμού και σφαγείου.
4/Ανοικτή συζήτηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σφαγείων με άλλους Συνδέσμους και Πανελλήνιες Ενώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.meatdays.gr