Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Με την παράδοση στην κυκλοφορία δύο σημαντικών τμημάτων του έργου, ολοκληρώνουμε τον οδικό άξονα Λαμία – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα, συνολικού μήκους 135 χλμ., δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την παράδοση του μεγαλύτερου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65 στην κυκλοφορία, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Κωνσταντίνου Μαγουλά.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως όταν ολοκληρωθεί ο Ε65, με την παράδοση και των τελευταίων 46 χλμ. μέχρι την Εγνατία Οδό, στο τέλος της περιόδου αξιοποίησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα αποτελέσει τον τρίτο κάθετο εθνικό άξονα της ηπειρωτικής χώρας.

 

 

«Tο 48% του υπολειπόμενου έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί» συμπλήρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας ότι «ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας δεν θα ήταν πραγματικότητα, αν δεν ήμασταν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στα οφέλη του έργου, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι:

  • Επιτυγχάνονται ταχύτερες και οικονομικότερες μετακινήσεις. Η διαδρομή Αθήνα– Τρίκαλα μειώνεται στις 3 ώρες και η διαδρομή Αθήνα–Καρδίτσα στις 2 ώρες και 35 λεπτά. Με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα θα επιταχυνθεί η πρόσβαση στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Ηπείρου
  • Ενισχύεται η ασφάλεια των οδικών μετακινήσεων και μεταφορών
  • Προωθείται η περιφερειακή ανάπτυξη, ο τουρισμός και η εμπορευματική διακίνηση, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση του ποσοστού ανεργίας και στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος
  • Διευκολύνεται η πρόσβαση στο εξωτερικό, καθώς ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος συνδέεται, μέσω της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων αυτής, με το εξωτερικό

 

 

«Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με ταχύτητα, υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, ώστε, με αίσθημα ευθύνης, να συμβάλλουμε στην ολόπλευρη ισχυροποίηση της Πατρίδας μας» κατέληξε στην ομιλία του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Ε65 θα συνδέσει την Ανατολή με την  Δύση. Μέσω του Ε65 ενώνονται τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Βόλου. Συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό. Παράλληλα, θα προσφέρει άνετη πρόσβαση στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Ηπείρου, σε χρόνους που είναι εξαιρετικά πιο σύντομοι από ό,τι τώρα. Θα αποτελέσει δε τη «θρυαλλίδα ανάπτυξης» για τις περιοχές που δοκιμάστηκαν πρόσφατα από τις θεομηνίες».