Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο επίκεντρο του 8ου Hellenic CIO Forum «How Digital-Ready we are as Greek Market»

Η ολοκλήρωση του 8ου ετήσιου συνεδρίου, «How Digital-Ready we are as Greek market» του Hellenic CIO Forum του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ, ανέδειξε νέες οπτικές γωνίες αξιολόγησης της τρέχουσας ελληνικής πραγματικότητας, καθώς επίσης έφερε στο προσκήνιο προς συζήτηση ευρωπαϊκές πρακτικές και νοοτροπίες που σίγουρα πρέπει να υιοθετήσουμε. Το κυρίως μήνυμα είναι ότι αν και έχουν γίνει βήματα από τον Ιδιωτικό Τομέα στον χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού, υπάρχει πάρα πολύς δρόμος που πρέπει ακόμα να καλυφθεί, ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει αντίστοιχα και ο Δημόσιος Τομέας που έχει μείνει πίσω και δημιουργεί ουσιαστικά εμπόδια.

 

Ο Ξενοφών Λιαπάκης, Προέδρος της Ο.Ε. του Hellenic CIO Forum κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του

 

Mετά την εισαγωγική ομιλία του κ. Ξενοφώντα Λιαπάκη, Προέδρου της Ο.Ε. του Hellenic CIO Forum και τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΕΕΔΕ κ. Γιώργου Σκριμιζέα, το πάνελ των παρόχων τεχνολογίας με θέμα “Analyze the most critical x- digital transformation factors – Vendors”, ανέλυσε εκτενώς τις οπτικές γωνίες των προτεινόμενων λύσεων και τεχνολογιών, καθώς επίσης κατατέθηκαν προβληματισμοί για το πώς η Ελλάδα και οι εταιρείες της ακολουθούν και μπορούν να υλοποιήσουν ποιοτικές λύσεις στο παρόν, αλλά και σε βάθος χρόνου, που σίγουρα οι ταχύτητες μετάλλαξης θα είναι μεγαλύτερες και θα απαιτούνται ουσιαστικότερες αλλαγές.

 

 

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Zανετόπουλος, Senior Manager της Accenture. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Βιτζηλαίος, Customers Systems Director του Ομίλου ΟΤΕ, Λίνα Γρηγοράτου, COO, SAP Hellas, Cyprus and Malta, Νίκος Καρατζάς, Integration Software Sales, IBM Hybrid Cloud, Χαρά Κονταξή, Τεχνική Διευθύντρια, Cisco, Κωνσταντίνος Μπαχάς, Pre-Sales Manager, SAS Greece & Eastern Europe και Φραγκίσκος Ζερβός, Sales Consulting Director, Oracle CEE Region.

 

Ο πρώτος Keynote Speaker του 8ου Hellenic CIO Forum, Mika Helenius, Chief Executive TIVIA – Information Processing Association, ICT Leaders Finland (CIO network)

 

Ο πρώτος Keynote Speaker, κ. Mika Helenius, Chief Executive TIVIA – Information Processing Association, ICT Leaders Finland (CIO network), έκανε μια μοναδική αναφορά στη δομή του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι της πληροφορικής και ανέλυσε τόσο την στρατηγική της, τα προβλήματα και τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις εταιρείες κολοσσούς της Αμερικής, και φυσικά το πώς θα πρέπει να δημιουργηθεί το ’Made-in-the-EU’ IT, που σίγουρα εκφράζει στόχο όλων μας, μέσα από τον μετασχηματισμό, την καινοτομία, τα πανεπιστήμια και φυσικά την συμμετοχή όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων.

 

 

Ακολούθησε το πάνελ με τις παρουσιάσεις Τεχνολογικών Εταιρειών που ανέδειξαν τη δική τους προσέγγιση, καθώς και το δικό τους αποτύπωμα για το πώς πρέπει να δομηθούν τόσο οι λύσεις όσο και τα έργα, σε ένα χώρο που η αλλαγή είναι δεδομένη και καθημερινή. Το πάνελ συντόνισε ο κ. Ιωάννης Ριζόπουλος, Δημοσιογράφος, TechTalksCentral και συμμετείχαν οι κ.κ. Ανδρέας Αναγνωστόπουλος Senior Manager, Deloitte, Αργύρης Κανινής Co-Founder & COO, Softomotive, Παναγιώτης Κουρής, CEO, Office Line AΕ, Μανώλης Τσαγκάρης, Head of Analytics, Performance Technologies και Κώστας Τσαγκρινός, Information Security Consultant, Netbull.

 

Ο δεύτερος Keynote Speaker, Michael Chalvatzis, Senior Vice President, Telekom Security – Sales & Consulting, T-Systems International κατά την ομιλία του στο 8ο Hellenic CIO Forum

 

Το συνέδριο έκλεισε με τον δεύτερο Keynote Speaker, τον κ. Michael Chalvatzis, Senior Vice President, Telekom Security – Sales & Consulting, T-Systems International, ο οποίος με το ελληνικό του ταμπεραμέντο, αν και Γερμανός, παρουσίασε με πολύ γλαφυρό τρόπο την πραγματικότητα του πελάτη που έχει να αντιμετωπίσει το security και το cyber crime, και το τι πρέπει να κάνει για να επιβιώσει σε έναν κόσμο με καθημερινές προκλήσεις ασφάλειας όπου οι επιθέσεις γίνονται πραγματικά ευφυείς και απειλούν το οικοσύστημα του επιχειρείν.

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες: Accenture, Algosystems, Cisco, Cosmote, Deloitte, IBM, Netbull, Office Line, Oracle, Performance, SAP, SAS και Softomotive.

Υποστηρικτές του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες: Athentis, BlueStream, METAXA, NetU και Xerox.