Οι εμπορευματικές μεταφορές στο επίκεντρο της συνάντησης ΣΥΝΔΔΕ&L και Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης (ΔΝΕ) πραγματοποίησαν πρόσφατα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Logistics (ΣΥΝΔΔΕ&L)  όπου είχαν συνάντηση γνωριμίας με μέλη από το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. της ΔΝΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έλαβε χώρα μια γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και με χαρά διαπίστωσαν και οι δύο πλευρές ότι υπάρχει συναντίληψη στην προσέγγιση βασικών ζητημάτων που απασχολούν την ευρύτερη αγορά των εμπορευματικών μεταφορών και γενικότερα των logistics.

Χαρακτηριστικά και οι δύο πλευρές τόνισαν την αναγκαιότητα για συνέργειες και όπου υπάρχει χώρος και τόπος, για υιοθέτηση κοινών δράσεων,  με στόχο την τόνωση και επανεκκίνηση της αγοράς προς όφελος όλων των επιχειρήσεων του κλάδου.

Το ζητούμενο ήταν πάντα και παραμένει η αύξηση του φορτίου για την οποία και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι τα μέλη τους, θα μπορούν να εξυπηρετήσουν με ιδιαίτερη επαγγελματική προσήλωση.

Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης γύρω από την πορεία εφαρμογής του νόμου 4302/2014 και ιδιαίτερα για το φλέγον ζήτημα της αδειοδότησης των ΚΑΔ (Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής). Έγινε επίσης αναφορά στην επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Εμπορευματικού Πάρκου στο Θριάσιο Πεδίο και τονίσθηκε ότι η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον σημερινό χάρτη των ελληνικών Logistics σε συνδυασμό και με τις περαιτέρω επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το λιμάνι του Πειραιά.

Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση και από τις δύο επαγγελματικές ενώσεις για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και για την ανάληψη κοινών θεσμικών δράσεων, όπου και όταν χρειαστεί για την επίλυση προβλημάτων του ευρύτερου κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών.