Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Κέντρου Εξηλεκτρισμού της Ford στην Κολωνία

Οι πρώτες εργασίες κατασκευής είναι τώρα σε εξέλιξη για τη μεταμόρφωση του εργοστασίου συναρμολόγησης της Ford στο Niehl  (Κολωνία, Γερμανία) σε νέο Κέντρο Εξηλεκτρισμού (Cologne Electrification Center).

Οι υπεύθυνοι εξέλιξης κατεδάφισαν ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο των εγκαταστάσεων για να δημιουργήσουν χώρο για το νέο κτήριο υψηλής τεχνολογίας, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των αμαξωμάτων στο πλαίσιο της συναρμολόγησης ενός νέου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου μαζικής παραγωγής.

Ο επανασχεδιασμός του εργοστασίου του Niehl αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει την Ford να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Το Cologne Electrification Center θα χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευής αυτοκινήτων και θα είναι έτοιμο να ενταχθεί στην παραγωγή το 2023.

Πρόκειται για ένα απαιτητικό project, καθώς οι αρχιτέκτονες θα πρέπει να κατασκευάσουν μια εγκατάσταση μήκους 26 μ., πλάτους 25 μ. και μήκους 100 μ. σε μια πυκνοδομημένη περιοχή με κτήρια όπου συναρμολογούνται οχήματα από το 1931. Το νέο κτήριο θα επεκτείνει μια από τις βασικές οδούς κυκλοφορίας στις εγκαταστάσεις του Niehl.

Η κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου κτηρίου προγραμματίστηκε κατά το θερινό κλείσιμο του εργοστασίου του Niehl προκειμένου η απομάκρυνση μπαζών με όγκο 5.000 m3 να μην εμποδίζει την τρέχουσα παραγωγή οχημάτων. Το νέο κτήριο θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2022, ενώ θα ακολουθήσει η εγκατάσταση των μηχανημάτων.

«Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω ότι έχουμε ξεκινήσει τη μεταμόρφωση του εργοστασίου μας για τη δημιουργία του Cologne Electrification Center. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για το δίκτυο παραγωγής μας στην Γερμανία και θα μας καταστήσει ως το πρώτο εργοστάσιο της Ford στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει ανεξάρτητα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μαζικής παραγωγής» δήλωσε ο Gunnar Herrmann, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ford-Werke GmbH.