Νέος Πρόεδρος της ReDePlan o Σωκράτης Μπαλτάς – Νέα εταιρική ταυτότητα για την εταιρεία

Το 2024, η ReDePlan κλείνει τα 20 έτη επιτυχούς λειτουργίας της και συνεισφοράς στην εξέλιξη του δομημένου περιβάλλοντος, παρέχοντας υπηρεσίες διοίκησης έργου (project management), εκπόνησης τεχνικών και ειδικών μελετών, συμβουλευτικής και υποστήριξης κυκλικής οικονομίας & ανάπτυξης συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης.

Το συλλογικό όραμα της ReDePlan και αυτό του ιδρυτή της εταιρείας και νυν Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Μανώλη Μπαλτά, για τη διαμόρφωση σύγχρονων συνθηκών εντός των οποίων η επιχειρηματικότητα θα αναπτύσσεται, εξελίσσεται και παράγει με τρόπο οργανωμένο, σύγχρονο, σε καθεστώς χωροταξικού πολιτισμού, ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις και ευκαιρίες του μέλλοντος, με σεβασμό στον εργαζόμενο και το περιβάλλον, αποτελεί στόχο και για το νέο Πρόεδρο & Operations Director της εταιρείας, κ. Σωκράτη Μπαλτά.

Όπως αναφέρει ο κ. Σωκράτης Μπαλτάς, «Η ReDePlan, δύο δεκαετίες  τώρα, παραμένει μια εταιρεία με σαφές όραμα και στόχους. Η ματιά μας  για τα έργα που αναλαμβάνουμε είναι πολυπαραμετρική στο πλαίσιο των απαιτήσεων της εποχής για ηθική διοίκηση και ορθολογική διαχείριση. Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να είμαστε leaders στα ζητήματα οργάνωσης της επιχειρηματικότητας και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το πεδία της δραστηριότητάς μας σε όλες τις δομές του δομημένου περιβάλλοντος, προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες Project Management και Τεχνικού Συμβούλου. Ο σκοπός μας παραμένει «η Περιβαλλοντική, Λειτουργική, Πολιτιστική και Αισθητική αναβάθμιση του δομημένου χώρου». Αυτόν τον στόχο υπηρετούμε έμπρακτα πια,  μέσα από το έργο μας.  Αναζωογονούμε το αστικό τοπίο (Revitalizing), αναπτύσσουμε σύγχρονες πόλεις (Developing), σχεδιάζουμε ένα βιώσιμο μέλλον (Planning)».

Το νέο λογότυπο της ReDePlan

 

Ταυτόχρονα, η ReDePlan προχώρησε στην αλλαγή της εταιρικής της ταυτότητας. Στο ιστορικό λογότυπό της απεικονίζονται οι τρεις πυλώνες της εταιρείας Revitalization – Development – Planning. Σήμερα, μετεξελίσσονται με βάση την καταγεγραμμένη  και επιτυχημένη διαδρομή της, σε πολλαπλούς θεματικούς κύκλους, αντιπροσωπευτικούς του εύρους και της πολυπλοκότητας των έργων που η εταιρεία έχει υλοποιήσει και υλοποιεί.  Οι πολλαπλοί θεματικοί κύκλοι συντίθενται και διατάσσονται σε ένα βέλος, το οποίο, όπως και στο ιστορικό σήμα, αντιπροσωπεύει την ολιστική προσέγγιση και την εξελικτική στόχευση. Το νέο λογότυπο συμπυκνώνει την έως σήμερα εμπειρία της ReDePlan και σηματοδοτεί την μελλοντική της στόχευση.

Η νέα εταιρική εικόνα διαχέεται παντού και κυρίως στην νέα ιστοσελίδα που έρχεται να επισφραγίσει όλες τις εκφάνσεις επικοινωνίας της ReDePlan τόσο στο κομμάτι των Internal Relations, όσο και στο χώρο της εξωτερικής επικοινωνίας, με επαναδιατύπωση της εταιρικής στρατηγικής της και μετεξέλιξης στις δομές λειτουργίας.

Στόχος της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, η συνεχής βελτίωση, η έμφαση στις αρχές του ESG και της βιώσιμης μετάβασης και εν τέλει η μεγέθυνση και ενίσχυση της ReDePlan.

Ο νέος Πρόεδρος της ReDePlan, Σωκράτης Μπαλτάς

 

Σύντομο βιογραφικό του κ. Σωκράτη Μπαλτά, Προέδρου της ReDePlan

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Το 2014, έλαβε πτυχίο Interior Architecture από το Middlesex University της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο University College London (UCL) στο Λονδίνο, το 2017.

Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε το 2009 στην ReDePlan Consultants, συμμετέχοντας σε πλήθος έργων και δραστηριοτήτων της εταιρείας και σε ομάδες έργου από διάφορες θέσεις ευθύνης μέχρι και το 2018. Ακολούθησε η μόνιμη μετεγκατάσταση του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και συνέχισε την καριέρα του ως Project Manager στην εταιρεία Mace Group στο Λονδίνο, στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2021, από όπου αποχώρησε ως Associate Director, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Το 2022, ανέλαβε καθήκοντα Operations Director στην ReDePlan Consultants, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έλαβε τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) καθώς και του CIOB – Chartered Institute of Building,  με πιστοποίηση «Chartered Construction Manager». Άρθρα και τοποθετήσεις του για το θέμα του αστικού τοπίου καθώς και για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης των υποδομών της Ελλάδας φιλοξενούνται σε διακεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.

Δείτε τη νέα ιστοσελίδα της ReDePlan: www.redeplan.gr.