Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Gizelis Robotics ο Γιώργος Μπραΐμης

Η Gizelis Robotics ανακοίνωσε ότι ο κ. Γιώργος Μπραΐμης ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας από τις 4 Οκτωβρίου του 2021. Ο κ. Μπραΐμης διαθέτει μακρά και ευρεία εμπειρία στον βιομηχανικό τομέα στη χώρα μας, έχοντας αναλάβει υψηλές, τεχνικές και διοικητικές, θέσεις ευθύνης σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία ΦΑΓΕ του Ομίλου Φιλίππου, από τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος Συντήρησης (1994-2000). Εργάστηκε στην εταιρεία FRIGOGLASS αναλαμβάνοντας επικεφαλής της τεχνικής υποστήριξης για τα υαλουργία και τις λοιπές δραστηριότητες του Ομίλου στην Νιγηρία (2001-2004).  Επανήλθε στον Όμιλο Φιλίππου, αναλαμβάνοντας Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία συσκευασιών ΜΟΡΝΟΣ,  και  Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΕΒΓΑ (2004-2011).  Ο κ. Μπραΐμης ανέλαβε στη συνέχεια διευθύνων σύμβουλος στον κλάδο συσκευασίας στον όμιλο Πλαστικά Θράκης,  με ευθύνη τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Σουηδία, Νορβηγία και Ιρλανδία, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Group Chief Operating Officer και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Ομίλου (2011-2020), έχοντας στην ευθύνη του το σύνολο των παραγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου, τόσο στις προαναφερθείσες αγορές όσο και στις ΗΠΑ. Πριν αναλάβει στη Gizelis Robotics διετέλεσε πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην G4S (Secure Solutions).

Ο κ. Μπραΐμης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος MSc του Imperial College, και διαθέτει μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων στο INSEAD και Marketing & Sales στο Northwestern/Kellogg (USA).

Η Gizelis Robotics είναι σήμερα ο μεγαλύτερος integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας, που απευθύνεται στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Παρέχει τόσο μοναδικές όσο και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην ελληνική βιομηχανία και στις αγορές του εξωτερικού.  Αναπτύσσει στην ελληνική και διεθνή αγορά, μια υπερσύγχρονη γκάμα συνεργατικών, αυτόνομων ρομπότ που αναβαθμίζουν την παραγωγική ικανότητα και την ικανότητα διαχείρισης υλικών των επιχειρήσεων σε τομείς, όπως είναι η βιομηχανία, το λιανεμπόριο και τα logistics.

Ο  κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Ιδρυτής και πρόεδρος της Gizelils Robotics ανέφερε: «Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας ένα έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος, με μακρά πορεία στο χώρο της ελληνικής βιομηχανίας, από θέσεις ευθύνης.  Ο Γιώργος Μπραΐμης με τις γνώσεις και διοικητικές του ικανότητες  θα ενισχύσει την προσπάθεια της Gizelis Robotics να διεισδύσει με επιτυχία σε νέες αγορές σε Ελλάδα και διεθνώς που αναζητούν καινοτόμες και αποτελεσματικές  λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης».