Νέα συμφωνία Mobile Technology – ACS για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση σταθμών με «έξυπνες» θυρίδες πανελλαδικά

Η Mobile Technology προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την ACS για την προμήθεια, εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη συνολικά 205 σταθμών με «έξυπνες» θυρίδες KePol, οι οποίες και θα καλύψουν το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας. Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση smart lockers («έξυπνες» θυρίδες) που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και θα παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν (ή και να παραδίδουν) τα δέματά τους με τη μέθοδο Click & Collect, δηλαδή χωρίς ανθρώπινη επαφή, σε οποιαδήποτε ημέρα και ώρα (24/7).

 

Οι «έξυπνες» θυρίδες KePol, οι οποίες θα τοποθετηθούν αρχικά στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, θα εγκατασταθούν σε εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι εξαιρετικά ασφαλείς και ανθεκτικές ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Θα περιλαμβάνουν οθόνη αφής,  για την πληκτρολόγηση των απαιτούμενων κωδικών πρόσβασης στα smart lockers, POS για όσους επιθυμούν να πληρώσουν με κάρτα κατά την παραλαβή του δέματός τους, σύστημα συναγερμού, κάμερα και φωτισμό LED. H πιλοτική εγκατάσταση πέντε σταθμών σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας έχει ήδη δρομολογηθεί για τις αρχές του 2022. Σημειώνεται ότι το λογισμικό διασύνδεσης των έξυπνων θυρίδων υλοποιείται εξ ολοκλήρου από την ACS.

Η Mobile Technology ανέλαβε την υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού και απαιτητικού έργου, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την εγκατάσταση των θυρίδων, ως επίσημος εκπρόσωπος του Αυστριακού οίκου KEBA στην Ελλάδα. Τέλος, επισημαίνεται ότι η λύση της ΚΕΒΑ θεωρείται η πλέον αξιόπιστη και διαδεδομένη λύση στην κατηγορία της πανευρωπαϊκά και χρησιμοποιείται ήδη από το 2001 με μεγάλη επιτυχία από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου ταχυμεταφορών.