Μεγάλος όγκος φορτηγών θα εξυπηρετείται με τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαύριο-Τσεσμέ

Εγκαινιάζεται σήμερα, στις 17:00, στο λιμάνι του Λαυρίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Τσεσμέ-Λαύριο με το πλοίο τύπου ROPAX Aegean Seaways.

Το πλοίο, κατασκευής του 1989, είναι μήκους 191 μέτρων και έχει πιστοποιηθεί από το Lloyd’s Register. Έχει μεταφορική ικανότητα επιβατών, αυτοκίνητων, φορτηγών αλλά και κοντέινερ. Λόγω της μεγάλης χωρητικότητας και του ύψους του γκαράζ του μπορεί να μεταφέρει τροχήλατα εμπορεύματα ειδικών διαστάσεων, ενώ διαθέτει και ελικοδρόμιο.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της πλοιοκτήτριας εταιρείας Aegean Seaways είναι ο Bülent Ipek, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ενώ την εκπροσώπηση της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ελλάδα έχει αναλάβει η ΣΤΕΦΜΑΡ ΕΠΕ, που λειτουργεί ως ναυτικό πρακτορείο ναυτιλιακών εταιρειών, προσφέροντας υπηρεσίες ναύλωσης για όλα τα είδη πλοίων και σκαφών, με επικεφαλής τον Στέφανο Καρακάνη.

Με την καθιέρωση της συγκεκριμένης γραμμής οι αρχές των δύο χωρών επιδιώκουν να μειώσουν την κυκλοφοριακή πυκνότητα στις συνοριακές πύλες των δύο χωρών, βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων.

Στόχος η ακτοπλοϊκή σύνδεση να λειτουργεί όλο τον χρόνο και να εξυπηρετηθεί ένας μεγάλος όγκος φορτηγών, επιβατών και τουριστών από την Ευρώπη προς την Τουρκία και το αντίστροφο. Όπως ανέφερε ο κ. Καρακάνης η πόλη του Λαυρίου, αλλά και του Τσεσμέ, αναβαθμίζονται και πλέον θα είναι κέντρα τουριστικής αλλά και εμπορικής κίνησης.