Κωτσόβολος: Στα 9,4 εκατ. οι επενδύσεις σε logistics τo 2022/3 – Ξεκινούν οι εργασίες για την αποθήκη στο Θριάσιο

Στα logistics και πιο συγκεκριμένα στο νέο αποθηκευτικό, διανεμητικό κι επισκευαστικό κέντρο, που ετοιμάζει η Κωτσόβολος στο Θριάσιο θα κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας συνολικού ύψους 19,4 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2023/4.

Συγκεκριμένα τα 9,4 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τους αυτοματισμούς και τα small boxes της φάσης 1 της νέας αποθήκης για την οποία η Κωτσόβολος πήρε δάνειο 15 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης με σταθερό επιτόκιο.

Πρόκειται για μία αποθήκη 56.000 τ.μ. όπου τα small boxes αναμένεται να είναι έτοιμα στις αρχές του 2024, καθώς τα πρώτα σκαψίματα είναι προγραμματισμένα να αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Στόχος της Κωτσόβολος είναι η νέα αποθήκη να αποτελεί τη βασική του ομίλου που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών του καθώς με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθούν σημαντικές εξοικονομήσεις κόστους. Για τις υφιστάμενες αποθήκες ο διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα τις κρατήσει η όχι.

Για την επένδυση τόνισε ότι «εμείς δίνουμε τις προδιαγραφές με βάση τις ανάγκες μας και τα νοικιάζουμε», ενώ πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο project συμμετέχει και η Fourlis σε επίπεδο χρηματοδότησης και τεχνογνωσίας.

Οι αυτοματισμοί της νέας αποθήκης στην πρώτη φάση περιλαμβάνουν:

-Νέο επισκευαστικό κέντρο 3000 τ.μ.

-Καινοτομίες αυτοματισμοί αποθήκης

-Νέες τεχνολογίες αυτοματισμού AGV, απογραφές με drones

-Τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικούς αυτοματισμούς

-Νέα πλατφόρμα EWM

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καλούμενος