Κυρ. Μητσοτάκης: Επένδυση σταθμός για την Θεσσαλονίκη τα δυο κέντρα Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

«Η Θεσσαλονίκη γίνεται πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης, των νέων αγορών και το όφελός της από την επένδυση της Pfizer θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ, σε βάθος δεκαετίας, ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα απασχοληθούν πάνω από 700 άτομα» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά  την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του Παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να τιμήσουν με τη σειρά τους τον Άλμπερτ Μπουρλά, έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του covid, και να βελτιώσουν το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, τονίζοντας πως οι ανεμβολίαστοι είναι οι πρώτοι στόχοι του κορονοϊού και δηλώνοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο αυτό το δώρο της επιστήμης.

Ήδη μέχρι τώρα στα δύο Κέντρα εργάζονται πάνω από 500 άτομα, το 15% αυτών είναι Έλληνες που επέστρεψαν από χώρες του εξωτερικού για να ζήσουν και να εργαστούν στην πατρίδα τους, συνολικά οι θέσεις εργασίας θα ανέλθουν σε 1.100 και το όφελος για τη Θεσσαλονίκη θα είναι 650.000.000 ευρώ, σε βάθος δεκαετίας, δηλαδή στο 0,4% του ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά επέστρεψε στο σπίτι του

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι απλά χαρούμενος, αλλά είναι και συγκινημένος που βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη σε μια ξεχωριστή στιγμή για τη Pfizer, για την πόλη και για τον Άλμπερτ Μπουρλά, για τον οποίο σημείωσε ότι ένας βέρος Θεσσαλονικιός, που διέπρεψε εκτός Ελλάδας, έγινε διευθύνων σύμβουλος σε μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο.

«Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του covid – 19 φέρει την προσωπική σφραγίδα του Άλμπερτ. Θυμάμαι σε μια από τις πρώτες συνομιλίες μας, όταν ήταν τόσο πεπεισμένος για την βεβαιότητα ότι το εμβόλιο θα δουλέψει, που είχε επενδύσει στην παραγωγή του, πριν αυτό καλά – καλά λάβει όλες τις εγκρίσεις από τους οργανισμούς φαρμάκων. Και σήμερα ο Άλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την πόλη, αλλά και για την Ελλάδα συνολικά» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρωτεύουσα της εξωστρέφειας η Θεσσαλονίκη

Τόνισε ότι στους βασικούς λόγους που ο κ. Μπουρλά επέλεξε να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη τα δύο αυτά Παγκόσμια Κέντρα, είναι, πέρα από την ξεχωριστή σχέση με τη γενέτειρα του, το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. «Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης, των νέων αγορών. Μαζί της, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, αλλάζει πρόσωπο και όλη η Ελλάδα γίνεται έδρα μεγάλων ξένων επενδύσεων» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Προσανατολίζεται πια στην εξωστρέφεια, στην τεχνολογία, στις εξαγωγές. Αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο, περισσότερη απασχόληση, περισσότερη κοινωνική ευημερία γιατί τα στρατηγικά βήματα που γίνονται στην καινοτομία αφήνουν ένα συνολικό αποτύπωμα το οποίο πηγαίνει πέρα και πάνω από τις άμεσες θέσεις απασχόλησης οι οποίες δημιουργούνται. Η καρδιά του έμψυχου δυναμικού της Pfizer είναι οι απόφοιτοι των δημοσίων Πανεπιστημίων μας. Κυρίως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι και τα δύο κέντρα συνεργάζονται με τα ελληνικά μας Πανεπιστήμια, με τα ερευνητικά μας ινστιτούτα σε σταθερή βάση. Και χαίρομαι που είναι εδώ οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων μας που τόσα πολλά πιστεύω έχουν να συνεισφέρουν στο ανθρώπινο δυναμικό που θα κάνει πράξη την επόμενη μέρα της Ελλάδας. Όταν μια εταιρεία κολοσσός, όπως η Pfizer, επιλέγει να εγκατασταθεί εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι δεδομένο ότι γύρω από τη δραστηριότητά της θα αναπτυχθούν πολλές άλλες μικρότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες που μέσα από το πνεύμα της συνεργασίας, που η ίδια η έννοια της καινοτομίας μας επιβάλλει να υιοθετήσουμε, θα έχουν πολλαπλά οφέλη για την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Ελληνόπουλα επιστρέφουν από το εξωτερικό

Μίλησε για τα Ελληνόπουλα που επιστρέφουν από το εξωτερικό για να δουλέψουν στη επένδυση της Pfizer και σημείωσε: «Είναι εντυπωσιακό ότι παραπάνω από 50 νέα παιδιά, 15% του ανθρώπινου δυναμικού που ήδη έχετε προσλάβει, είναι νέες και νέοι που επέλεξαν να επιστρέψουν από το εξωτερικό. Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα εδώ πέρα στην Pfizer. Είχα, μάλιστα, την ευκαιρία και πριν να συνομιλήσω με κάποιους από τους επιστήμονες οι οποίοι ξαναγύρισαν ύστερα από χρόνια στην Ελλάδα. Αναφέρω ενδεικτικά την Κρυσταλλία Σαραντοπούλου και τον Δημήτρη Σούδη. Επέστρεψαν από την Ολλανδία. Τον Ανέστη Γρηγοριάδη -τον είδαμε και πριν στο βίντεο- από την Αγγλία. Την Κέλλυ Βαρβάτου η οποία γύρισε από τη Σλοβακία. Και είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη συνάντησή μας θα συναντήσουμε πολύ περισσότερους.

Αναφέρθηκε στη βράβευση μιας ακόμα καινοτόμας ελληνικής επιχείρησης από το Elevate Greece για την οποία είπε ότι «δραστηριοποιείται σε αυτό το οικοσύστημα το οποίο έχουμε στηρίξει με τρόπο πολύ ουσιαστικό και πιστεύω αποτελεσματικό, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, με ένα πλέγμα παρεμβάσεων υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων». Ο πρωθυπουργός είπε πως «όταν μια εταιρεία κολοσσός όπως η Pfizer, επιλέγει να εγκατασταθεί εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι δεδομένο ότι γύρω από τη δραστηριότητά της θα αναπτυχθούν πολλές άλλες μικρότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες που μέσα από το πνεύμα της συνεργασίας, που η ίδια η έννοια της καινοτομίας μας επιβάλλει να υιοθετήσουμε, θα έχουν πολλαπλά οφέλη για την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον κ. Μπουρλά στις εγκαταστάσεις της Pfizer και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του λέγοντας: «Είναι ένα όχι απλά σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, είναι ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο έρχεται στην κυριολεξία από το μέλλον, το οποίο προάγει την ευρηματική σκέψη, τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ελεύθερου χρόνου και αντιλαμβάνεται ότι πολλές φορές οι πιο καλές, οι πιο ενδιαφέρουσες, οι πιο καινοτόμες ιδέες δεν έρχονται όταν καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή μας, αλλά όταν συνομιλούμε με τους συνεργάτες μας σε όμορφους χώρους, όπως αυτούς που έχετε διαμορφώσει ή όταν ενδεχομένως μπορεί να αθλούμαστε στους χώρους αναψυχής και εκγύμνασης που προσφέρει η εταιρεία. Και πραγματικά εδώ δεν μιλάμε απλά για καλές θέσεις εργασίας, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Μιλάμε και για την ποιότητα της εργασίας. Γι’ αυτό και η Pfizer βραβεύεται ως μία από τις εταιρείες που προσφέρει καλή ποιότητα εργασίας στους εργαζόμενους και αυτό μερικές φορές είναι εξίσου σημαντικό με τις απολαβές που κάποιος μπορεί να παίρνει από τη δουλειά του. Αυτή η ικανοποίηση, αυτός ο ενθουσιασμός, αυτή η χαρά να έρχεσαι σε έναν εργασιακό χώρο ο οποίος σε σέβεται και ο οποίος σου δίνει τις δυνατότητες να ξετυλίξεις πραγματικά τη δημιουργικότητά σου και το ταλέντο σου. Και μιας και εμείς σκεφτόμαστε -και είναι εδώ και ο Υπουργός Ανάπτυξης τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω διότι και ο ίδιος υποστήριξε πάρα πολύ αυτήν την επένδυση και ξεμπλόκαρε πολλά γραφειοκρατικά και διαδικαστικά εμπόδια για να γίνει τελικά πράξη- αλλά και εμείς όταν σκεφτόμαστε το μέλλον των χώρων που θα φιλοξενούν δημόσιες υπηρεσίες, Υπουργεία, καθώς και εμείς θα δρομολογήσουμε, πιστεύω σε μία 5ετία από τώρα, τη μετεγκατάσταση πολλών Υπουργείων σε έναν καινούριο χώρο στις παλιές εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, αγαπητέ ‘Αλμπερτ, κάπως έτσι θα φαντάζομαι και εγώ τους χώρους που θα μπορούν να φιλοξενούν πια δημόσιους υπαλλήλους, αυτό είναι το μέλλον των εργασιακών χώρων και χαίρομαι πάρα πολύ που γίνεται πράξη εδώ πέρα στις δικές σας εγκαταστάσεις».

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πώς η κυβέρνησή μας προωθεί την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Χθες είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε μία θεμελίωση ενός πολύ σημαντικού έργου, ενός ακόμα μεγάλου Data Center το οποίο γίνεται στην Αθήνα, το οποίο θα καταστήσει την Ελλάδα κόμβο ψηφιακών υποδομών και αντίστοιχες τέτοιες επενδύσεις δρομολογούνται και στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εύχομαι -και ελπίζω- και το Thessintech να μπορεί -το οποίο έχουμε υποστηρίξει πάρα πολύ- να προχωρήσει στους ρυθμούς που έχουμε προδιαγράψει, ώστε και το οικοσύστημα της τεχνολογίας να βρει και ένα χώρο που θα αποτελεί στην κυριολεξία το σπίτι του και θα μπορεί να φιλοξενεί πολλές διαφορετικές εταιρείες σε εγκαταστάσεις που είμαι σίγουρος ότι θα είναι αντίστοιχες με αυτές τις οποίες είδαμε σήμερα».

Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη Θεσσαλονίκη και απηύθυνε έκκληση προς τους ανεμβολίαστους να εμπιστευτούν το εμβόλιο και να το κάνουν.

Άλμπερτ Μπουρλά: Η φήμη της Θεσσαλονίκης αλλάζει δραστικά

Στην ομιλία του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Δρ. ‘Άλμπερτ Μπουρλά, ανέφερε: «Λίγες μέρες πριν ο Πρέσβης Pyatt υπογράμμισε πως η φήμη της Θεσσαλονίκης αλλάζει δραστικά, καθώς εδραιώνεται διαρκώς και διεθνώς, ως έδρα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς βλέπω πως αυτές οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας. Είδαμε μέσα στην πανδημία πως η Ελλάδα επιτάχυνε δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της χώρας. Επίσης, το Ταμείο Ανάκαμψης δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμός της Ελληνικής οικονομίας, στην κατεύθυνση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι επενδύσεις αυτές συμβάλλουν στην εθνική και τοπική οικονομία με πολλούς τρόπους. Πρώτα, γιατί δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης με εκατοντάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος συνεργασιών στη χώρα. Συνεργασιών υψηλού επιστημονικού δυναμικού. Eίναι γνωστό σε όλους πως είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός. Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να αντιπαραβάλλουν τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, τους πρωτοποριακούς επιστήμονες και τους φιλόξενους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης».

Εγκαίνια με ηλεκτρονικό τρόπο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ‘Αλμπερτ Μπουρλά εγκαινίασαν με ηλεκτρονικό τρόπο τις νέες εγκαταστάσεις της εμβληματικής επένδυσης της Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Οι νέος κόμβος θα στεγάσει το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation  – CDI) και το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον κ. Μπουρλά στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη που έχουν έκταση άνω των 9.000 τ.μ. και ενημερώθηκε ότι θα φιλοξενήσουν περίπου 700 εργαζόμενους, ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Οι περισσότεροι επιστήμονες του κέντρου εργάζονται σε μικρά τμήματα που αποτελούν μέρος μεγαλύτερων ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από την Pfizer σε ολόκληρο τον κόσμο. Με βάση την πορεία στελέχωσης μέχρι σήμερα, οι θέσεις υψηλής εξειδίκευσης της Pfizer στην Θεσσαλονίκη προσελκύουν ταλαντούχους αποφοίτους και επαγγελματίες τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό, καθώς ήδη περισσότεροι από 70 Έλληνες επέστρεψαν από το εξωτερικό για να εργαστούν στην πατρίδα τους.

Συνομιλία με νέους που επέστρεψαν από το εξωτερικό

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπουρλά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους στις νέες εγκαταστάσεις και να ακούσουν τις ιστορίες νέων Ελληνίδων και Ελλήνων που επέστρεψαν από χώρες του εξωτερικού για να εργαστούν στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

«Οι συνθήκες εργασίας είναι αντάξιες με το εξωτερικό και το διεθνές περιβάλλον», σημείωσε η Κρυσταλλία που επέστρεψε από την Ολλανδία για να εργαστεί στην Ελλάδα. «Ήμουν στην Ολλανδία 11 χρόνια και πριν 3 στη Σουηδία» ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτρης. «Η δουλειά που κάνουμε εδώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Παράγουμε και γνώση και τεχνολογία καινούργια» πρόσθεσε.

Στην Ελλάδα επέστρεψε και η Καλλιόπη: «Τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσα στο εξωτερικό: στην Τσεχία και τη Σλοβακία. Έχω έρθει εδώ τον Ιούλιο. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Είναι πραγματικό τεράστιο κίνητρο. Έχω εντυπωσιαστεί με τα standards που έχει η εταιρεία», τόνισε. «Μετά από 9 χρόνια επέστρεψα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Για μένα τρομερή ευκαιρία», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Ανέστης στη συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για μας είναι πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση, όταν γίνεται πράξη αυτό το οποίο είχαμε οραματιστεί εδώ και κάποια χρόνια να αντιστρέψουμε το brain drain και να το κάνουμε brain gain, να δώσουμε, δηλαδή, τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να σταδιοδρομήσουν, να ζήσουν, να κάνουν την οικογένειά τους, τη ζωή τους, στην πατρίδα τους» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Γιατί ξέρω ότι πολλοί από εσάς φύγατε στο εξωτερικό, όχι από κατ’ ανάγκη από επιλογή, αλλά και από ανάγκη επειδή τα χρόνια της κρίσης, δυστυχώς η χώρα δεν προσέφερε ικανοποιητικές επαγγελματικές ευκαιρίες. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό όταν μεγάλες εταιρείες, όπως η Pfizer, έρχονται ουσιαστικά για να εμπιστευτούν τα ελληνικά ταλέντα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η Pfizer βρίσκεται πλέον στη Θεσσαλονίκη και επειδή θεωρεί ότι έχει πρόσβαση σε ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό αλλά και προφανώς Έλληνες οι οποίοι θα θελήσουν να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα.

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation – CDI) αναπτύσσει καινοτόμες ψηφιακές και τεχνολογικές λύσεις που προάγουν την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων για τους ασθενείς. Παράλληλα προτεραιότητα του Κέντρου αποτελεί η σύναψη ισχυρών συνεργασιών με ταλέντα της ακαδημαϊκής Ελληνικής κοινότητας και τοπικών φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών αποτελεί μια κεντρική παγκόσμια πλατφόρμα εδραιωμένη σε όλo τον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer, εξυπηρετώντας ένα εύρος υπηρεσιών όπως: Oικονομικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Εταιρικού Μετασχηματισμού, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσίες Προμηθειών.

Για τους λόγους επιλογής της Θεσσαλονίκης ως έδρας του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer και του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας μίλησαν αντίστοιχα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Μετασχηματισμού της εταιρείας Μπιλ Καραπέτσι και η εκτελεστική αντιπρόεδρος και επικεφαλής Ψηφιακών Τεχνολογιών της Pfizer, Λίντια Φονσέκα.

«Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ 12 διαφορετικών τοποθεσιών και μεταξύ 14 επιχειρησιακών λειτουργιών που έπρεπε να εξυπηρετήσουμε. Επιλέξαμε τη Θεσσαλονίκη καταρχάς γιατί εντοπίσαμε εδώ ένα εξαιρετικό δυναμικό πανεπιστημιακού επιπέδου, ενώ η Θεσσαλονίκη έχει δυνατό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, υπάρχουν ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης και καινοτομίας και βεβαίως λάβαμε σημαντικότατη υποστήριξη από τον πρωθυπουργό και την ομάδα του στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Καραπέτσι, διευκρινίζοντας πως «έχουμε προσλάβει αυτή της στιγμή πάνω από 200 υπαλλήλους στο κέντρο μας και περιμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη σημαντικά», ενώ «από τους 200 περίπου το 60% προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, 15% από άλλες περιοχές της χώρας, 15% από άλλες χώρες του κόσμου και 10% είναι Έλληνες που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό για να δουλέψουν μαζί μας».

«Η δεξαμενή ταλέντων είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργήσαμε το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στην Ελλάδα», ανέφερε η κ. Φονσέκα σημειώνοντας πως «έχουμε ήδη προσλάβει 320 συναδέλφους με εξαιρετικά υψηλές ψηφιακές ικανότητες, που σχετίζονται με τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, με τον αυτοματισμό ρομποτικών εργασιών, την ανάπτυξη λογισμικού και άλλες δεξιότητες που είναι πολύ σημαντικές για τη Pfizer».«Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας εφαρμογής ψηφιακής καινοτομίας, που έχει στόχο τη βελτίωση της υγείας των ασθενών και η Pfizer ηγείται αυτής της προσπάθειας. Δημιουργούμε αυτή την κοινότητα εδώ και θα έχουμε όλους τους εμπειρογνώμονες και ειδικούς στα ψηφιακά ταλέντα και είμαστε πολύ υπερήφανοι που το 42% της ομάδας είναι γυναίκες», πρόσθεσε η επικεφαλής ψηφιακών τεχνολογιών της Pfizer.

Βραβείο Καινοτομίας

«Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί στη νοτιοανατολική Ευρώπη στην έρευνα και την καινοτομία. Με τη σημερινή επένδυση γνωρίζουμε ότι, όχι μόνο πετυχαίνουμε αυτό το στόχο, αλλά η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί και σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι η Pfizer στηρίζει ενεργά το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας.

Ο υφυπουργός παρέδωσε το Βραβείο Καινοτομίας στους Γρηγόρη Τσουμάκα και Ανέστη Φαχαντίδη, της εταιρείας λογισμικού Medoid AI. Είναι οι νικητές του διαγωνισμού Καινοτομίας που διοργάνωσε η Pfizer από κοινού με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του Elevate Greece, σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι και για το γεγονός ότι η Pfizer στηρίζει ενεργά το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας ως επίσημος υποστηρικτής του Elevate Greece», υπογράμμισε ο κ. Δήμας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του ΣΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ