Η UPS παρουσίασε την πρώτη στο είδος της λύση επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών

 

Παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το σύστημα Loop™, το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές να μειώσουν τη χρήση συσκευασιών καταναλωτικών αγαθών μιας χρήσης.

Η UPS ανακοίνωσε την ένταξή της στη συμμαχία που δημιούργησαν οι μεγαλύτερες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως και ο διεθνής ηγέτης του χώρου της ανακύκλωσης TerraCycle με σκοπό να παρουσιάσει ένα νέο καινοτόμο σύστημα διαχείρισης των συσκευασιών καταναλωτικών αγαθών μέσω της επαναχρησιμοποίησης και επιστροφής τους. Το επονομαζόμενο σύστημα Loop™ θα δοκιμαστεί στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη ως ένα πρώτο βήμα προς την πλήρη εφαρμογή του σε περισσότερες αγορές.

Το πρωτοποριακό σύστημα Loop δίνει τέλος στην εξάρτηση από τις συσκευασίες καταναλωτικών αγαθών μιας χρήσης. Στους καταναλωτές θα προσφέρεται ποικιλία προϊόντων σε ανθεκτικές συσκευασίες των οποίων ο σχεδιασμός θα διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα του προϊόντος και τις ανάγκες του, από συγκεκριμένες μάρκες και οι οποίες θα παραδίδονται απευθείας στους πελάτες, στη συνέχεια θα συλλέγονται, θα καθαρίζονται, θα ξαναγεμίζονται και θα παραδίδονται ξανά.

«To Loop δεν θα περιορίσει απλώς την ιδέα των απορριμμάτων συσκευασίας, αλλά θα βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία του καταναλωτή με τα προϊόντα και θα διευκολύνει τη διαδικασία αγοράς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TerraCycle Tom Szaky.

Τα προϊόντα του Loop θα παραδίδονται και θα παραλαμβάνονται μέσω ενός συστήματος σχεδιασμένου από την TerraCycle και τη UPS, που θα αντιπροσωπεύει τις τελευταίες εξελίξεις της μακροχρόνιας συνεργασίας της TerraCycle με τη UPS, ηγέτιδα των logistics και ειδική σε ζητήματα συσκευασίας.

«Η καινοτομία είναι το κλειδί για όλα όσα κάνουμε στη UPS και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την TerraCycle με τον σχεδιασμό συσκευασιών για το δοχείο αποθήκευσης του Loop, καθώς και με τις υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης για τους πελάτες του Loop. Ως ηγέτιδα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και πρωταθλήτρια και καταλύτης στην κυκλική οικονομία, η UPS ανυπομονεί να βοηθήσει το Loop να αποκτήσει σάρκα και οστά» δήλωσε η Επικεφαλής Πωλήσεων και Λύσεων της UPS, Kate Gutmann.

Οι συσκευασίες του συστήματος Loop θα προέρχονται από υλικά όπως κράματα, γυαλί και ειδικών προδιαγραφών πλαστικό. Ακόμη και το εξωτερικό δοχείο μεταφοράς αποτελεί μέρος της καινοτομίας του σχεδιασμού. Ένα τελευταίας τεχνολογίας δοχείο θα εξαλείψει την ανάγκη για κουτιά μιας χρήσης και θα προσφέρει στους καταναλωτές μια κομψή λύση, η οποία μειώνει τα απόβλητα.

Σχεδιασμένο ειδικά από το Εργαστήριο Σχεδίασης και Δοκιμής Συσκευασιών της UPS

Η UPS και η TerraCycle συνεργάστηκαν για να σχεδιάσουν την εξωτερική συσκευασία η οποία μπορεί να υποστηρίξει υγρά και στερεά αγαθά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας, με προστατευτικά διαχωριστικά στο εσωτερικό, χρησιμοποιώντας υλικά που προσφέρουν εύκολο καθάρισμα για επαναχρησιμοποίηση. Το Εργαστήριο Σχεδίασης και Δοκιμής Συσκευασιών της UPS βοήθησε στον σχεδιασμό και τη δοκιμή της συσκευασίας, με στόχο αυτό να είναι ελκυστικό στους καταναλωτές αλλά και επαρκώς ανθεκτικό ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά. Το Εργαστήριο της UPS είναι πιστοποιημένο από τη Διεθνή Ένωση Ασφαλούς Διαμετακόμισης (ISTA) για τη διεξαγωγή δοκιμών ανθεκτικότητας των πακέτων, βάσει των διαδικασιών της ISTA.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και των δοκιμών, η UPS προσδιόρισε λύσεις για να μετριάσει τα ακόλουθα:

  • Θραύση υλικών
  • Διαρροές προϊόντος
  • Εξωτερικές συσκευασίες που έδειχναν σημάδια αλλοίωσης μετά από περιορισμένη χρήση
  • Γρατσουνιές σε μεταλλικά δοχεία που προκαλούνται από μεταλλικά πώματα

Οι συστάσεις του Εργαστηρίου της UPS προς την TerraCycle περιλάμβαναν τρόπους σφράγισης των δοχείων των προϊόντων, μια τροποποιημένη προσέγγιση τοποθέτησης των καπακιών με στόχο τη μείωση του κινδύνου διαρροής προϊόντων και ειδικά σχεδιασμένα διαχωριστικά στο εσωτερικό του Loop δοχείου αποθήκευσης, μεταξύ άλλων για την καλύτερη συγκράτηση των προϊόντων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Επιπλέον, το UPS Package Design και Test Lab πραγματοποίησε αυστηρές δοκιμές αποστολής σε ρεαλιστικές συνθήκες για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το πώς το ανθεκτικό και επαναχρησιμοποιήσιμο δοχείο Loop θα μπορούσε να αντέξει τις αποστολές μεγάλου όγκου, μέσω του παγκόσμιου δικτύου εγκαταστάσεων υψηλής αυτοματοποίησης που διαθέτει η UPS για τη διανομή. «Η UPS βοήθησε την TerraCycle να σχεδιάσει το εξωτερικό και το εσωτερικό του δοχείου μεταφοράς Loop με τρόπους που ποτέ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας. Οι δοκιμές από τους εμπειρογνώμονες της UPS μας βοήθησαν επίσης να κάνουμε τις σωστές παρατηρήσεις στους συνεργάτες του Loop από τον χώρο των καταναλωτικών αγαθών σχετικά με την πρωτογενή συσκευασία των προϊόντων μέσα στο δοχείο», δήλωσε ο Επικεφαλής Σχεδιασμού της TerraCycle Tiffany Threadgould.

Οι πιλοτικές δοκιμές, που προγραμματίζεται να λάβουν χώρα στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη το 2019, θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας με επιπλέον σχόλια βάσει της καταγεγραμμένης εμπειρίας του καταναλωτή.

Δεκαετίες εξειδίκευσης στον σχεδιασμό συσκευασιών

Το Εργαστήριο Σχεδίασης και Δοκιμής Συσκευασιών της UPS στο Addison του Illinois βοηθά τους πελάτες της UPS σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων να βελτιστοποιούν και να προστατεύουν τα προϊόντα τους καθώς και να μειώνουν τα απόβλητα, εφαρμόζοντας καλύτερες λύσεις συσκευασίας. Η ομάδα του Εργαστηρίου της UPS διαθέτει πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον σχεδιασμό συσκευασίας και έχει καθιερώσει πρακτικές δοκιμών και βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος αναγκών, συμπεριλαμβανομένων των συσκευασιών ψυχρής αλυσίδας για εταιρείες τροφίμων και φαρμάκων.