Η StartApp στην έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ένα επικερδές και οργανωμένο αποθηκευτικό κέντρο;

Σε πάρα πολλές εταιρείες υπάρχουν δύσκολες μέρες, όπου οι διαδικασίες και η οργάνωση της αποθήκης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Τα εμπορεύματα σπάνε, οι παραγγελίες ακυρώνονται, μια στοίβα από κουτιά ανακαλύπτεται σε μια γωνία ή ακόμα υπάρχουν επιστροφές εμπορευμάτων και γενικά όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά. Τώρα καλείστε να ξοδέψετε πάρα πολλές εργατοώρες για να μπορέσετε να επαναφέρεται την ηρεμία και την τάξη στην αποθήκη σας.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι υπεύθυνοι των αποθηκών. Ευτυχώς, όλα αυτά είναι αρκετά κοινές ανησυχίες, που εμείς, ως τεχνολογικοί σύμβουλοι του WMS, τις γνωρίζουμε και εργαζόμαστε για να τις επιλύσουμε, πριν ακόμα τις αντιμετωπίσετε.

Μερικές από τις σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες των συστημάτων WMS που θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο είναι οι εξής:

1) Οργάνωση του αποθηκευτικού κέντρου

2) Το κόστος και η ταχύτητα εκτέλεσης των παραγγελιών, της φόρτωσης αλλά και της αποστολής

3) Βαθμός προσαρμοστικότητας, σε περιόδους αιχμής

4) Προβλήματα κατά την απογραφή της αποθήκης

Ποια είναι τα προβλήματα αποθήκευσης;

Δεν προκαλεί έκπληξη, το γεγονός ότι οι πιο σημαντικές προκλήσεις και τα προβλήματα στο αποθηκευτικό σας κέντρο εντοπίζονται γύρω από το απόθεμα σας. Η γνώση, η αποθήκευση και η βέλτιστη χρήση των αποθεμάτων, τη σωστή στιγμή, είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Φανταστείτε να διαχειρίζεστε ένα πλοίο χειροκίνητα, πόσα θα είναι τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε, μέχρι να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας (χωρίς απώλειες και on time) .

H StartApp και η έμπειρη ομάδα τεχνικών της συμβούλων, με γνώμονα τις εξατομικευμένες ανάγκες του δικού σας αποθηκευτικού κέντρου, σας παρέχει ολοκληρωμένες και προσιτές λύσεις για τη βέλτιστη διαχείριση της αποθήκης σας. Με τις WMS λύσεις της StartApp επικοινωνείτε άμεσα με την αποθήκη σας, αφού σας παρέχουμε συνεχή και λεπτομερή πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο. Σας προσφέρουμε πλήρη οργάνωση, βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση των ενεργειών εντός του αποθηκευτικού σας κέντρου.

Ποια είναι τα προβλήματα κατά την παραγγελιοληψία και την αποστολή των αποθεμάτων;

Φυσικά και χρειάζεται να γνωρίζετε πού βρίσκονται τα αποθέματα σας, πως κατανέμονται μέσα στην αποθήκη, αλλά επίσης, πρέπει να έχετε και μια πλήρη χαρτογράφηση της αποθήκης σας. Εάν δεν εντοπίζετε την τοποθεσία του αποθέματος ή εάν δεν έχετε ένα σύστημα που να διατηρεί τη θέση των προϊόντων ενήμερη, τότε θα χρειαστούν περισσότερες εργατοώρες για να βρουν τα προϊόντα οι υπάλληλοι, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση κάθε επόμενης διαδικασίας.  Συνεπώς,  αυξάνεται συνολικά  το κόστος εργασίας σας ανά παραγγελία.

Η StartApp απαντάει σε όλες αυτές τις προκλήσεις με τα WMS συστήματα που αναπτύσσει. Δεν αρκεί να έχεις το σωστό χώρο, πρέπει και να το αξιοποιήσεις σωστά.

Πώς; Με τους εξής τρόπους:

  • Διαχείριση παραγγελιών – πολλαπλοί τρόποι συλλογής (ανά αποθέτη, είδος, κατηγορία, παραγγελία κ.λπ.)
  • Υποστήριξη Διαδικασιών Cross Docking
  • Διαχείριση διακινήσεων μεταξύ αποθηκευτικών κέντρων και δυνατότητα ανατροφοδότησης της αποθήκης
  • Διαχείριση ειδικών χαρακτηριστικών (παρτίδες, S/N, ημερομηνία λήξης, χρώμα, μέγεθος κ.α.)
  • Διαχείριση ειδικών συνθηκών αποθήκης (ξηρό φορτίο, ψυχόμενα κ.α.)
  • Βελτιστοποίηση διαδρομών εντός αποθηκευτικού κέντρου

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ταχύτητας εκτέλεσης των παραγγελιών, της φόρτωσης και των αποστολών με παράλληλη ελαχιστοποίηση των επιστροφών  και εξάλειψη τυχόν αποκλίσεων και ανθρώπινων σφαλμάτων.

Μπορεί η αποθήκη μου να  προσαρμόζεται ανάλογα με τη ζήτηση;

Η προσαρμογή της αποθήκης σας στις αιφνίδιες μεταβολές της ζήτησης αποτελεί για κάθε WMS σύστημα μια επιπλέον πρόκληση.

Τα WMS συστήματα της StartApp είναι έξυπνα με τέτοιο τρόπο, ώστε να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το απόθεμα υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας και να μπορείτε να το κρατήσετε πιο κοντά στους σταθμούς συσκευασίας σας, μειώνοντας τους χρόνους απόκρισης. Τα συστήματα μπορούν επίσης να επισημαίνουν συχνά ποια προϊόντα αγοράζονται μαζί, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χρόνο κατά την επιλογή, φέρνοντας αυτά τα προϊόντα πιο κοντά στην αποθήκη σας. Εάν έχετε αποθέματα, που συνήθως μεταφέρονται σε μεγάλες ποσότητες ή είναι ασυνήθιστα βαριά, μετακινώντας τα σε περιοχές, όπου οι οδηγοί των ανυψωτικών μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στα αγαθά και οι ελιγμοί μπορούν να μειώσουν το χρόνο της παραλαβής, καθώς και να μειώσουν την πιθανότητα ατυχημάτων.

Το τελευταίο κομμάτι σε αυτό το παζλ είναι δύσκολο και αγγίζει, τόσο την ακρίβεια των αποθεμάτων, όσο και την προσαρμογή του αποθηκευτικού σας κέντρου, σε περιόδους συμφόρησης της αποθήκης. Έτσι, χρειάζεστε ένα σύστημα που θα σας υποστηρίζει τις περιόδους με αυξημένη ζήτηση.

Η StartApp σας παρέχει στατιστικές αναλύσεις, προβλέψεις και reporting για αποτελεσματικό διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο προς τη διοίκηση. Άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση αποδοτικότητας του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και της αποδοτικότητας της αποθήκης σας. Επιπλέον, σας προσφέρει πληθώρα KPI’s όπως Number of picks per hour/day, Workstation utilization, Warehouse filling level κ.ά.

Ποια τα προβλήματα κατά την απογραφή της αποθήκης;

Το πιο κοινό πρόβλημα είναι οι ανακριβείς απογραφές, οι οποίες προκαλούν ασυμφωνίες, μεταξύ ελέγχου και πραγματικής εικόνας της αποθήκης. Το να έχετε λιγότερα προϊόντα από όσα πιστεύατε, μπορεί να οδηγήσει σε παραγγελίες με πολλά back orders και καθυστερήσεις αποστολής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, απογοητευμένους πελάτες και μείωση των πωλήσεών σας.

Από την άλλη πλευρά, η ύπαρξη περισσότερου αποθέματος από ό,τι πιστεύατε μπορεί να οδηγήσει σε περιττές προμήθειες που σας αναγκάζουν να βρείτε χώρο για την αποθήκευση περισσότερων από όσα χρειάζεστε, κάτι που οδηγεί σε αυξημένο κόστος αποθήκευσης και συντήρησης.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα απογραφής σας είναι να εισαγάγετε αυτοματισμούς και ελέγχους στις διαδικασίες. Αυτές είναι οι βασικές προκλήσεις του WMS και η StartApp σας βοηθά να τις εξαλείψετε.

Η StartApp έρχεται με προσιτές λύσεις και υποστήριξη για κάθε πολύπλοκη διαδικασία που εκτελείται στην αποθήκη σας, έγκαιρα και με απόλυτη συνέπεια. Οργανώστε το αποθηκευτικό σας κέντρο με αξιοπιστία και βρεθείτε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Γιατί να μας εμπιστευτείτε;

  1. Τεχνογνωσία & Επαγγελματισμός

Η πολύχρονη εμπειρία, μας έκανε ειδικούς στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης της αποθήκης. Προτεραιότητά μας, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με κέντρο τον πελάτη.

  1. Ολοκληρωμένες προτάσεις διαχείρισης αποθήκης

Βελτιστοποιούμε το σύνολο των επιχειρηματικών διαδικασιών των πελατών μας, μέσα από πλήρεις και διασυνδεδεμένες μεταξύ τους λύσεις, που ενοποιούν διαδικασίες, ανθρώπινους πόρους και επιχειρηματικούς συνεργάτες.

  1. Άμεση ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στα προϊόντα μας

Παρακολουθούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις και υιοθετούμε αμέσως, τις διεθνείς τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές του WMS.

  1. Κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες και μετά την πώληση

Η ολοκληρωμένη πολιτική μας σε επίπεδο εξυπηρέτησης και υποστήριξης ακόμα και μετά την εγκατάσταση του WMS, μας τοποθετεί πάντοτε στο πλάι σας, για να υποστηρίξουμε την εξέλιξη και την ανάπτυξη της εταιρείας σας.

Προσφέρουμε άμεση επίλυση κάθε απορίας ή προβλήματος σε σχέση με την λειτουργία, τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα του WMS σας.


Για να μάθετε περισσότερα για την StartApp επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.startapp.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εκθέσεις «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και «Cargo Truck & Van Expo», που διοργανώνει η εταιρεία o.mind Creatives στις 9-11 Νοεμβρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, από την επίσημη ιστοσελίδα www.supplychainexpo.gr.