Η Optimum βραβεύτηκε για την υλοποίηση λύσης IT Asset / Warehouse Management στον ΟΠΑΠ

Η OPTIMUM A.E., κορυφαίος πάροχος λύσεων πληροφορικής για τη διαχείριση αποθήκης και βελτιστοποίηση της λειτουργίας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ανακοίνωσε την βράβευσή της στα Business IT Excellence (BITE) Awards 2018, για την υλοποίηση έργου IT Asset / Warehouse Management για τον ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, η Optimum τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο BITE στην κατηγορία «Συστήματα Αποθηκών & Logistics». Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2018 στον Ιππόδρομο Αθηνών, Μαρκόπουλο, ενώ το  βραβείο παρέλαβε ο Απόστολος Θεοδωρόπουλος, Managing Director της OPTIMUM.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών, που ξεκίνησε πριν από περίπου δώδεκα μήνες, καλύπτει όλες τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΟΠΑΠ στον τομέα του Asset/Warehouse Management. Το νέο φιλικό προς τους χρήστες περιβάλλον παρέχει αυξημένη και πολυεπίπεδη ασφάλεια, ελεγχόμενη πρόσβαση και δυνατότητα εύκολης επέκτασης, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα διαθεσιμότητας για τους εσωτερικούς πελάτες και τους κατά τόπους συνεργάτες της εταιρείας.

 

 

Η αξιοποίηση της λύσης IT Asset / Warehouse Management, που βασίζεται στην πλατφόρμα aberon Warehouse Management System (WMS) της OPTIMUM και σε Cloud (IaaS) περιβάλλον της Oracle, προσφέρει λειτουργικά οφέλη, καθώς ο ΟΠΑΠ είναι σε θέση να διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά  πάγια (τεχνολογικός εξοπλισμός, εξοπλισμός πληροφορικής, τερματικά, αναλώσιμα, κλπ) και τεχνικό ανθρώπινο δυναμικό.

Το έργο, που υλοποιήθηκε σε τρία στάδια, τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο BITE 2018.

Ο κ. Απόστολος Θεοδωρόπουλος, Managing Director, OPTIMUM ανέφερε: «Εφαρμοσμένη καινοτομία και πελατοκεντρική φιλοσοφία αποτελούν στρατηγικές επιλογές για την OPTIMUM. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήσαμε ένα έργο με αυξημένες τεχνολογικές απαιτήσεις, απόλυτα προσαρμοσμένο στα δεδομένα της νέας ψηφιακής εποχής. Η σημερινή βράβευση επιβεβαιώνει την επιχειρησιακή αξία του έργου, αλλά και την υψηλή ικανότητα και τεχνογνωσία της ομάδας υλοποίησης της OPTIMUM, στην οποία αφιερώνω το σημερινό βραβείο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα μέλη της ομάδας υλοποίησης του ΟΠΑΠ, για την υψηλή κατάρτιση και τον επαγγελματισμό τους, βασικούς παράγοντες επιτυχίας του έργου».