Η Opel αυξάνει τις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της στην Ευρώπη

Η Opel αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της σε όλη την Ευρώπη τους πρώτους 11 μήνες του 2021. Συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,1% αγγίζοντας περίπου τις 100.000 μονάδες. Τα αποτελέσματα σε σημαντικές αγορές, όπως η Γερμανία (+12,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+8,1%), η Γαλλία (+25,2%) και η Ισπανία (+6,0%) συνέβαλαν αισθητά σε αυτήν την ανάπτυξη.
Στην Ελλάδα η Opel κατάφερε να τετραπλασιάσει τις πωλήσεις Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων στο 11μηνο έναντι της ίδιας περιόδου το 2020, όντας η πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη μάρκα στην αγορά των κλειστών ελαφρών φορτηγών. Πρωταγωνιστής ήταν το Opel Combo Van, που έχει τύχει εξαιρετικής αποδοχής από τους επαγγελματίες.
Η άνοδος του αμιγώς ηλεκτρικού Vivaro-e της Opel και της Βρετανικής αδελφής μάρκας Vauxhall το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Στην Ευρώπη, το Vivaro-e ηγείται της κατηγορίας D με μερίδιο 21%. Στην γενική κατάταξη όλων των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων, το μεσαίο van κατέχει μια ισχυρή τρίτη θέση, μεταξύ άλλων, χάρη στις υψηλές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, το Vivaro-e διεκδικεί μερίδιο αγοράς σχεδόν 50% στην κατηγορία του. Στην Γερμανία, το Opel Vivaro-e έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη πωλήσεων. Η ζήτηση για το πρόσφατα λανσαρισμένο Combo-e είναι εξίσου καλή.
«Τα ελαφρά επαγγελματικά μας οχήματα σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στην αγορά και ακόμη δεν έχουν εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές τους» δήλωσε ο Uwe Hochgeschurtz, CEO της Opel. «Τώρα που τα LCV μοντέλα μας -Opel Combo-e, Vivaro-e και Movano-e- προσφέρουν ηλεκτρικές μεταφορές μηδενικών ρύπων, θα επιτύχουμε περαιτέρω ανάπτυξη».
Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Opel χαίρουν υψηλής εκτίμησης από τους πελάτες και τον ειδικό τύπο. Για παράδειγμα, το Opel Combo (2019) και το Opel Vivaro-e (2021) κατέκτησαν τον τίτλο Van of the Year από μια έγκριτη, διεθνή επιτροπή συντακτών του ειδικού Τύπου. Ένας ακόμα λάτρης των ηλεκτρικών οχημάτων από το Rüsselsheim είναι ο θρύλος του βουνού Reinhold Messner, ο οποίος χρησιμοποιεί το Opel Zafira-e Life και το Opel Vivaro-e για μεταφορές μηδενικών ρύπων και παραδόσεις στα μουσεία του, που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές.
Οι εταιρικοί πελάτες δείχνουν τώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Vivaro-e μηδενικών ρύπων. Η αδελφή μάρκα της Opel, Vauxhall έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες για 3.000 ηλεκτρικά Vivaro-e με την British Gas και για άλλα 655 οχήματα για την εταιρεία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών Mitie.
Εκτός από το συμπαγές van Combo και το μεσαίο van Vivaro, η Opel προσφέρει, επίσης, το μεγάλο van Movano ως αμιγώς ηλεκτρικό Movano-e, όπως και τα υπόλοιπα ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματά της, χωρίς περιορισμούς στον χώρο φόρτωσης συγκριτικά με τις εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες. Αυτό καθιστά τη μάρκα με το σήμα του κεραυνού τη μοναδική που προσφέρει μια πλήρη γκάμα LCV με αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις μηδενικών ρύπων.