Η Mobile Technology παρουσιάζει τον Pepper, το πρώτο διαδραστικό Humanoid robot της SoftΒank Robotics

 

Η Mobile Technology στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προώθηση καινοτόμων λύσεων που μετασχηματίζουν τις επιχειρησιακές διαδικασίες στο λιανεμπόριο και σε άλλες αγορές, προχώρησε σε συμβόλαιο εκπροσώπησης με την SoftBank Robotics, η οποία οδηγεί τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ρομποτικής.

Το α’ διαδραστικό humanoid robot, Pepper, διατίθεται στην ελληνική αγορά από τη Mobile Technology, η οποία επιπρόσθετα αναλαμβάνει την ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών για την αξιοποίησή του. Το humanoid σχεδιάστηκε, για να επικοινωνεί με τον πλέον φυσικό, αυθόρμητο και ευχάριστο τρόπο. Εντοπίζει ανθρώπους στον χώρο, τους προσεγγίζει και τους εμπλέκει σε διάλογο. Αναγνωρίζει βασικά συναισθήματα και ανταποκρίνεται σε αυτά, προσφέροντας εξατομικευμένη εξυπηρέτηση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, καθώς αντιλαμβάνεται περισσότερες από 15 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά. Επιπρόσθετα, είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής που ενισχύει τις δυνατότητές του να παρέχει πληροφόρηση.

Ήδη χρησιμοποιείται με επιτυχία σε 2.000 δημόσιους χώρους ανά τον κόσμο στην αγορά λιανικής, του τουρισμού, των οικονομικών υπηρεσιών, της υγείας και της εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία που μπορεί να απογειώσει το επίπεδο της εξυπηρέτησης πελατών που παρέχουν οι επιχειρήσεις. Ο Pepper μπορεί να προγραμματιστεί, για να υποδέχεται τους επισκέπτες ενός χώρου, να τους ενημερώνει και ψυχαγωγεί όσο εκείνοι περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ενώ επίσης μπορεί να προωθήσει επιλεγμένες υπηρεσίες και προϊόντα σε πελάτες και συνεργάτες. Με αυτό τον τρόπο αναλαμβάνει και εκτελεί συγκεκριμένα καθήκοντα με έναν μοναδικό τρόπο, παρέχοντας προστιθέμενη αξία και παράλληλα επιτρέπει στο προσωπικό μιας επιχείρησης ή οργανισμού να εστιάσει σε άλλες πιο σύνθετες και παραγωγικές εργασίες.

Η ένταξη του Pepper στο portfolio της Mobile Technology συμβαδίζει με την πορεία της εταιρείας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις συστηματικές επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία. Πρόκειται για ένα proof of concept project (POC) με απεριόριστες δυνατότητες και μέσω της περαιτέρω βελτιστοποίησης των εφαρμογών του, η Mobile Technology φιλοδοξεί να μεταμορφώσει την εξυπηρέτηση πελατών, όπως έχει κάνει στο παρελθόν με άλλες επιχειρησιακές διαδικασίες.

 Σχετικά με την SoftBank Robotics

Η SoftBank Robotics καθοδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς το brand της αναδεικνύεται σε παγκόσμιο ηγέτη της ρομποτικής. Απασχολεί περισσότερους από 500 υπαλλήλους σε Παρίσι, Τόκυο, Σαν Φρανσίσκο, Βοστώνη και Σαγκάη. Τα robot της SoftBank Robotics, Pepper, NAO και Romeo, χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 70 χώρες ανά τον κόσμο και προσφέρουν καινοτόμες εφαρμογές που σχετίζονται με την έρευνα, την εκπαίδευση, τη λιανική, τις υπηρεσίες υγείας, τον τουρισμό, τη φιλοξενία και την ψυχαγωγία.  .

Για περισσότερες πληροφορίες: www.softbankrobotics.com/emea