Η Komatsu Europe Γίνεται 50 ετών στην Ευρώπη

Η Komatsu Europe International N.V. (KEISA) γιόρτασε την 50ή της επέτειο μαζί με εργαζόμενους αλλά και συνταξιούχους, καθώς και εκπροσώπους από το ευρωπαϊκό δίκτυο διανομέων και προμηθευτών. Η επίσημη τελετή διοργανώθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Vilvoorde, και ακολούθησε εκδήλωση στο Castle Ter Block, στο Overijse, κοντά στις Βρυξέλες.

Μεταξύ των 300 και πλέον προσκεκλημένων που τίμησαν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους, ήταν οι κ. Tetsuji Ohashi, Πρόεδρος & CEO της Komatsu Ltd, κ. Peter Howe, Πρόεδρος Δ.Σ. της KEISA, κ. Mas Morishita, CEO & Διευθύνων Σύμβουλος της KEISA, κ. Lodewijk De Witte, κυβερνήτης της φλαμανδικής επαρχίας Μπραμπάντ, κ. Hans Bonte, Δήμαρχος του Vilvoorde, και η Αυτού Εξοχότητα Hajime Hayashi, Πρέσβης της Ιαπωνίας στο Βέλγιο.

Μετά το πέρας των ομιλιών από σημαίνοντες προσκεκλημένους, και μία περιήγηση στην αποθήκη των κεντρικών γραφείων του Vilvoorde, το πάρτι μεταφέρθηκε στο Castle Ter Block για ένα χαλαρωτικό δείπνο, το οποίο λάμπρυναν διάφορες εκδηλώσεις, από την απονομή βραβείων στους Διανομείς Komatsu, μέχρι τελετουργίες που έχουν τις ρίζες τους στην Ιαπωνική κουλτούρα: μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε τελετή “kagami biraki”, με το άνοιγμα βαρελιού σάκε και επαναβεβαιώθηκαν οι στόχοι, κατά τη διάρκεια τελετής με κούκλες “Daruma”.

50 χρόνια στην Ευρώπη

Έχοντας την ονομασία “N.V. Komatsu Europe S.A” όταν ιδρύθηκε στο Βέλγιο το 1967, η Komatsu Europe είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν εκτός Ιαπωνίας από την Komatsu Ltd., τον παγκοσμίως διάσημο κατασκευαστή  μηχανημάτων έργων και βιομηχανικού εξοπλισμού με έδρα στο Τόκιο. Εγκατεστημένη αρχικά στην Αμβέρσα και στη συνέχεια στο Χάρεν στην περιοχή των Βρυξελών, η Komatsu Europe μεταφέρθηκε στο Vilvoorde το 1973, κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελών και σε ένα νέο Ευρωπαϊκό κέντρο συντονισμού με  ανεξάρτητη αποθήκη ανταλλακτικών.

Το Δεκέμβριο του 1989, μετονομάστηκε επίσημα σε “Komatsu Europe International N.V.” με σκοπό το συντονισμό και επέκταση των δραστηριοτήτων της Komatsu σε όλη την Ευρώπη. Το 2005, ιδρύθηκε η “Komatsu Financial Europe”, που προσέφερε στους πελάτες χρηματοδοτικές λύσεις ‘κομμένες και ραμμένες’ στα μέτρα τους και χαμηλότερα κόστη χρήσης. Το 2006, κατασκευάστηκαν νέα κτίρια με τα σημερινά γραφεία και τις αίθουσες συνεδριάσεων.

Σήμερα, η Komatsu Europe απασχολεί πάνω από 300 άτομα. Τεχνικοί, σύμβουλοι πωλήσεων, ειδικοί μάρκετινγκ και εμπειρογνώμονες συνεργάζονται με το διοικητικό προσωπικό και ένα εκτενές δίκτυο άνω των 40 διανομέων και 5 εργοστάσια Komatsu. Η Komatsu Europe σχεδιάζει, κατασκευάζει και εισάγει premium μηχανήματα έργων και εξόρυξης και βιομηχανικό εξοπλισμό για τις αγορές της Ευρώπης και της Β. Αφρικής. Ειδικεύεται στις τεχνολογίες γαιοπροωθητικών (χωματουργικών) μηχανημάτων, όπως αυτές των αποκλειστικών μοντέλων Hybrid ή intelligent Machine Control της Komatsu.

«Τα high tech μηχανήματα της Komatsu είναι παγκοσμίως διάσημα για την παραγωγικότητα, αξιοπιστία, οικονομική λειτουργία, ευκολία χρήσης και ασφάλειά τους. Σαν ηγέτης της βιομηχανίας, στην πράξη αλλά και στη θεωρία, η Komatsu Europe ακολουθεί τη μακροχρόνια φιλοσοφία της εταιρείας: σταθερά επικεντρωμένοι στην καινοτομία, προσφέρουμε μοναδικά και απαράμιλλα προϊόντα, και παρέχουμε κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες σε πελάτες, για να γίνουν πιο παραγωγικοί και να πετυχαίνουν τους στόχους τους» σχολίασε ο Mas Morishita, CEO & Διευθύνων Σύμβουλος της KEISA.

Η Komatsu Europe είναι επίσης το κέντρο διακίνησης ανταλλακτικών του Ευρωπαϊκού τομέα της εταιρίας – Komatsu Europe Parts Operations (KEPO). Μία αποθήκη εξήντα χιλιάδων m2 έχει πάνω από 200.000 διαφορετικούς κωδικούς ανταλλακτικών Komatsu, που μπορούν να αποστέλλονται χωρίς καθυστερήσεις στους Διανομείς Komatsu σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή & Αφρική.

«Η Komatsu Europe στοχεύει να συνεχίζει τη θητεία της ως η πιο καινοτόμος μάρκα της βιομηχανίας. Είμαστε πάντα στη διάθεση των πελατών μας, εργαζόμαστε σαν ομάδα και αναπτυσσόμαστε μαζί με τους διανομείς μας» ανέφερε ο Dirk Stukkens, Γενικός Διευθυντής.

Με την πάροδο των χρόνων, το ανθρώπινο δυναμικό της Komatsu Europe έχει δημιουργήσει ανάπτυξη σε πολλές χώρες και αγορές, προσδίδοντας συνέπεια, απόδοση και αξιοπιστία στην εικόνα των μηχανημάτων Komatsu, αντανακλώντας τις αρχές της εταιρείας.

«Είμαστε όλοι περήφανοι που υποστηρίζουμε τη μάρκα Komatsu. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την επίτευξη των υψηλών προτύπων του Komatsu Way που περικλείει τη φιλοσοφία και το DNA της εταιρίας, καθώς μεταβαίνουμε στην επόμενη 50ετία» καταλήγει ο κ. Morishita.