Η CRIF εξαγόρασε την ICAP

Η CRIF, ηγέτιδα παγκόσμια εταιρεία που εξειδικεύεται σε credit bureau και επιχειρηματική πληροφόρηση, καθώς και σε προηγμένες ψηφιακές λύσεις για την επιχειρηματική ανάπτυξη και την ανοιχτή τραπεζική ανακοίνωσε  την εξαγορά  της ICAP, του μεγαλύτερου ομίλου B2B υπηρεσιών στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία στην Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Κύπρο.

Η ICAP ιδρύθηκε το 1964. Το 2007 το South Eastern Europe Fund, της Global Finance απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο, με την Coface, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων και παροχής επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο, και τη διοικητική ομάδα, να συμμετέχουν στην εξαγορά.

«Στην ICAP είδαμε μια ευκαιρία να επενδύσουμε σε μια καλά αναγνωρισμένη ελληνική επιχείρηση για να επιταχύνουμε την οργανική ανάπτυξη και να εξελίξουμε την εταιρεία σε περιφερειακό ηγέτη. Κατά  τη διάρκεια της ιδιοκτησίας μας, η ICAP έγινε η κορυφαία εταιρεία Business Information and Credit Risk Solutions στην Ελλάδα, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Κύπρο. Μαζί με τη διοικητική ομάδα, δημιουργήσαμε μια δυνατή εταιρεία και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται υπό την ηγεσία της CRIF» δήλωσε ο Μιχάλης Μαδιανός, Partner στην Global Finance.

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που γινόμαστε μέλος της CRIF, παγκόσμιου ηγέτη στις Λύσεις Πιστωτικού Κινδύνου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ICAP ταιριάζει άριστα με την CRIF και μαζί θα επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της ICAP στην Ελλάδα, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Κύπρο. Επιπρόσθετα, το ότι η ICAP είναι πλέον εταιρεία CRIF, θα είναι πολύ ωφέλιμο για τους πελάτες μας, αφού θα έχουν πρόσβαση σε προηγμένες λύσεις CRIF, αλλά και τους ανθρώπους μας, που θα έχουν καλύτερες προοπτικές καριέρας» σχολίασε ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του κορυφαίου παρόχου επιχειρηματικών πληροφοριών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα επιτρέψει στην CRIF να εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή. Τόσο η CRIF, όσο και η ICAP επικεντρώνονται πλήρως στην παροχή λύσεων ικανών να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες  χαρτοφυλακίου, να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις και να βοηθήσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των πελατών μας. Μέσω αυτής της εξαγοράς, η CRIF θα συνδυάσει την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες λύσεις της με τη γνώση της αγοράς και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας της ICAP, βοηθώντας τόσο τις τοπικές εταιρείες, όσο και τους παγκόσμιους πελάτες μας να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να καινοτομούν» δήλωσε ο Carlo Gherardi, Πρόεδρος της CRIF.

Η ICAP, με 57 χρόνια προσφοράς στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και ισχυρή παρουσία σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, είναι η ηγέτιδα εταιρεία Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Διαχείρισης Πιστωτικών Κινδύνων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σήμερα, η ICAP προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προϊόντων που ομαδοποιούνται σε 5 κατηγορίες: Business Information & Credit Risk Services, Ratings & Analytics Services, Marketing & Sales Solutions, Consulting Services & Technology Solutions, Risk Training Institute.