Η πρώτη online συλλογική πλατφόρμα στον κόσμο κάνει τον Ναυτιλιακό Τομέα του Ντουμπάι διαρκώς προσβάσιμο

 

Το Ναυτιλιακό Εικονικό Cluster του Ντουμπάι (Dubai Maritime Virtual Cluster, DMVC), μια πρωτοποριακή ιδέα που προάγει την ευκολία, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα σε ένα ευρύ και ολοκληρωμένο φάσμα ναυτιλιακών υπηρεσιών που παρέχει το Εμιράτο, είναι ανάμεσα στα highlights της παρουσίας της Dubai Maritime City Authority (DMCA) στα Ποσειδώνια 2018, το κορυφαίο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο, που θα λάβει χώρα από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.dmvc.ae, επιτρέπει την 24ωρη πρόσβαση επενδυτών από όλο τον κόσμο στον ναυτιλιακό τομέα του Ντουμπάι και στοχεύει στην παροχή έξυπνων και διαδραστικών πλατφορμών για τη διακίνηση τεχνογνωσίας και νέων ερευνητικών δεδομένων που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ναυτιλιακού τομέα, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για τη συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων του κλάδου.

Ο κ. Amer Ali, Εκτελεστικός Διευθυντής της DMCA, δήλωσε: «Το DMVC διαμορφώνει τα ισχυρά θεμέλια που διασφαλίζουν την ηγετική θέση του Ντουμπάι μεταξύ των κορυφαίων ναυτιλιακών κέντρων του κόσμου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη διαρκή προσπάθεια να εξελιχθεί ο τομέας της ναυτιλίας του Ντουμπάι σε ένα ανταγωνιστικό και ελκυστικό πεδίο για επενδύσεις χωρίς περιορισμούς, στο πλαίσιο των στρατηγικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη μετα-πετρελαϊκή εποχή και πάντα με πίστη στο όραμα για ένα μοντέλο-υπόδειγμα, προσαρμοσμένο στην αειφόρο οικονομία, με βάση τη γνώση και την καινοτομία».

Η νέα πρωτοβουλία βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το στόχο της ενίσχυσης του ναυτιλιακού τομέα του Ντουμπάι για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αξιοποιώντας μια έξυπνη και ολοκληρωμένη πλατφόρμα πληροφόρησης τις καλύτερες ναυτιλιακές πρακτικές παγκοσμίως, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των μεγάλων ναυτιλιακών δυνάμεων στις κορυφαίες υπηρεσίες που τους παρέχει το Εμιράτο. Η προσέγγιση αυτή εντάσσεται στους στόχους του «Dubai Plan 2021», που τοποθετεί το Ντουμπάι ανάμεσα στα πιο σημαντικά επιχειρηματικά και επενδυτικά κέντρα του κόσμου.

Ο κ. Amer Ali πρόσθεσε: «Το Virtual Cluster προσφέρει προηγμένες δυνατότητες αλληλεπίδρασης που το κάνουν ιδανική πλατφόρμα για την προώθηση του R&D και της ναυτιλιακής καινοτομίας. Ειδικότερα, αποτελεί μία πύλη ενημέρωσης και γνώσεων, ένα εικονικό κέντρο προώθησης αυτής της γνώσης αλλά και εκπαίδευσης, καθώς και ένα σταθερό δείκτη των παγκόσμιων τάσεων στη ναυτιλία. Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα πρωτοβουλία θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στα μέσα που διαθέτουμε για την κάλυψη των πολυδιάστατων αναγκών των περιφερειακών και διεθνών ναυτιλιακών παικτών και θα ανταποκριθεί στη δέσμευσή μας να προαγάγουμε το Ντουμπάι ως κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιου κύρους».

Το Dubai Maritime Virtual Cluster διευκολύνει την πρόσβαση και τη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο έξυπνων ναυτιλιακών υπηρεσιών, παρέχοντας αξιόπιστες και ολοκληρωμένες πληροφορίες για βασικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η DMCA, όπως είναι η Στρατηγική Ναυτιλιακού Τομέα (Maritime Sector Strategy, MSS), η οποία στοχεύει να ενισχύσει την ηγετική θέση του Ντουμπάι ως παγκόσμιου ναυτιλιακού κέντρου.

Σχετικά με την Dubai Maritime City Authority:

Η Dubai Maritime City Authority (DMCA) ιδρύθηκε το 2007 και έφερε ριζική αλλαγή στον τοπικό ναυτιλιακό τομέα μέσω πρωτοβουλιών και ρυθμίσεων ευρείας κλίμακας που υποστηρίζουν το φιλόδοξο στόχο να διαμορφωθεί ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον για τους ηγέτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τη θέση του Ντουμπάι ως κορυφαίο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Έχοντας ως αποστολή να καταγράφει, αναπτύσσει και προωθεί τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, η DMCA παρέχει μια πλατφόρμα υψηλής ποιότητας η οποία αναπτύσσει παγκόσμιου επιπέδου κανονισμούς και κατευθυντήριες οδηγίες που ανεβάζουν τον πήχη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ υποστηρίζει τη λειτουργία και τις υλικοτεχνικές και εφοδιαστικές υποδομές, προσφέροντας παράλληλα επενδυτικές ευκαιρίες που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του Ντουμπάι σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Η DMCA στοχεύει στην ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών συνεργασιών με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων κρατών, με ιδιωτικές επιχειρήσεις και με φορείς που μοιράζονται το όραμά της να διαμορφώσει έναν ασφαλή και ζωντανό ναυτιλιακό τομέα, που οδηγεί την οικονομία και την ανάπτυξη του Εμιράτου. Προτεραιότητα της Αρχής είναι να επεκτείνει τη δραστηριότητα της πάντα εντός των υψηλότερων προδιαγραφών ασφάλειας και των καλύτερων περιβαλλοντικών πρακτικών, ώστε σε εφαρμογή της τοπικής και διεθνούς νομοθεσίας να αναπτύξει ένα ασφαλές περιβάλλον για τη ναυτιλιακή δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις του κλάδου.