Η ΠΕΕΔ για την μετεγκατάσταση στην Φυλή

Υπεγράφη την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο του Δήμου Φυλής η σύμβαση παραχώρησης έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων του Δήμου Φυλής στο ΤΑΙΠΕΔ για την μετεγκατάσταση των εταιρειών Εθνικών Μεταφορών από τον Ελαιώνα.

Η σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, παρουσία Βουλευτών και Δημοτικών Συμβούλων και στην ουσία σηματοδοτεί  την έναρξη δημιουργίας του έργου.

Η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πρόκειται «για ένα όνειρο δεκαετιών που αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα». Όπως επισημαίνει «η  οριοθέτηση ενός  ενιαίου χώρου με σύγχρονες προδιαγραφές (δημιουργία ενός Πάρκου Μεταφορών) θα μας οδηγήσει στις επόμενες δεκαετίες. Ο χώρος αυτός θα έχει εύκολη πρόσβαση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και στο Εθνικό οδικό  και σιδηροδρομικό δίκτυο. Θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί  ο νόμος για την έκδοση άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων Εθνικής Μεταφοράς».

«Η μετεγκατάσταση των επιχειρήσεών μας σε έναν νέο χώρο σύγχρονο, λειτουργικό, τεχνολογικά εξελιγμένο και φιλικό προς το περιβάλλον θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις μας  να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Το έργο αυτό θα δώσει λύση στο  βασικό πρόβλημα που δεκαετίες τώρα βασανίζει τον κλάδο μας και του απαγορεύει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί.

Οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τις προσπάθειες της ΠΕΕΔ όλα αυτά τα χρόνια και μας δίνουν την δυνατότητα, να αισθανόμαστε αισιοδοξία και ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις υποδομές και τις συνθήκες εργασίας που αξίζουν στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους μας, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο, όλα αυτά τα χρόνια κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΕΔ.