Η διεθνής συνεργασία που θα ψηφιοποιήσει τους ελληνικούς & κυπριακούς λιμένες

Η OnLine Data (Ελλάδα), η Circle Group (Ιταλία), η Cargo Start (Ιταλία) και η YES Advisory (Ελλάδα) επεκτείνουν τη συνεργασία τους, φέρνοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο πρωτοπόρες λύσεις τεχνολογίας για τον κλάδο του Port Management, Port Logistics και Port Community Systems.

Η ανάπτυξη των λιμένων στην Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική διεργασία εν εξελίξει. Η ναυτιλία υποστηρίζει σημαντικά την εθνική οικονομία και απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Η συνεργασία των εταιρειών -με εμπειρία δεκαετιών και οι επιτυχημένες εγκαταστάσεις σε πλήθος λιμένων της Μεσογείου- θα προσφέρει ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις ανοίγοντας τον δρόμο για ανάπτυξη και πρόοδο, αφήνοντας ταυτόχρονα σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα στους Ελληνικούς και Κυπριακούς λιμένες.

Η OnLine Data, με έτος ίδρυσης το 1989, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πληροφορικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με στόχο την καινοτομία και την επιχειρηματική ανάπτυξη, η OnLine Data ανέπτυξε σημαντικές λύσεις και πρόσφερε σημαντική συμβουλευτική υποστήριξη σε πλήθος εταιρειών. Ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκε σημαντικά με παρεμβάσεις και επεμβάσεις στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Η εξειδίκευση της OnLine Data στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics, την κατατάσσουν ως ηγέτιδα εταιρεία κατέχοντας μερίδιο μεγαλύτερο του 95% στην Ελλάδα.

Σήμερα, η OnLine Data παρέχει μια βεντάλια στιβαρών και καινοτόμων λύσεων στους τομείς της παραγωγής και διάθεσης λογισμικού, στην συμβουλευτική και στις υποδομές με κατεύθυνση το «υπολογιστικό σύννεφο» (cloud) και το «διαδίκτυο των πραγμάτων» (Internet of Things, IoT).

Circle Group είναι ένας διεθνής όμιλος που ειδικεύεται στην ανάλυση και ανάπτυξη λύσεων καινοτομίας και ψηφιοποίησης λειτουργιών intermodal, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς ενεργειακής και περιβαλλοντικής μετάβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού.

H Circle Group περιλαμβάνει τις εταιρείες λογισμικού Info.era, Progetto Adele και Cargo Start, καθώς και από τις συμβουλευτικές εταιρείες Circle Connecting EU και Magellan Circle με έδρα τις Βρυξέλλες.

Οι συνέργειες μέσα από καθετοποιημένες εταιρείες και αγορές επιτρέπουν στην Circle Group να επεκτείνει σημαντικά το περιεχόμενο λύσεων που προσφέρει στους τομείς IoT, Optimization, Digital Twin, Big Data και Process Automation. To λογισμικό Milos® είναι μια intermodal logistics σουίτα, υποστηρίζοντας τους λιμένες, τους λιμενικούς τερματικούς, τους τερματικούς σταθμούς εσωτερικής ναυσιπλοΐας, τα ναυτικά πρακτορεία και τους MTOs.

Το Port Community System, το Master SPED® και το GSCV Solutions υποστηρίζουν τη ναυτιλία, την εφοδιαστική αλυσίδα, το εμπόριο και τη βιομηχανία, μαζί με το λογισμικό Star Tracking®, μια σύγχρονη λύση για τις αεροπορικές μεταφορές.

Η Cargo Start είναι μια νεοφυής ιταλική επιχείρηση, απαρτισμένη από τους πλέον ειδικούς της αερομεταφοράς. Ως κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών, η Cargo Start ειδικεύεται στην ανάπτυξη λύσεων προστιθέμενης αξίας για τον κλάδο της αερομεταφοράς και των logistics, βελτιώνοντας τη συνδεσιμότητα, την προβολή και τη βιωσιμότητα του κλάδου, σύμφωνα με τις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού.