ΕΣΠΑ: Προωθείται άμεσα η κατασκευή της ενωτικής οδού της Σίνδου

Δρομολογείται ήδη η κατασκευή  τουλάχιστον ενός εμβληματικού έργου αστικής ανάπλασης σε καθέναν από τους 14 δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε.Θ, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, επισημαίνοντας πως βαρύτητα θα δοθεί στην συντήρηση του οδικού δικτύου ειδικά σε επαρχιακούς άξονες με μεγάλο φόρτο, όπως οι είσοδοι στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου και στο Καλοχώρι.

Ο κ. Γιουτίκας, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος του ΕΣΠΑ για τις υποδομές, θα προωθηθεί άμεσα η κατασκευή της ενωτικής οδού της Σίνδου, που θα συνδέει την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, ενώ θα δημιουργηθεί μία ακόμη είσοδος στην Γ΄ Ζώνη της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ).

Σχετικά με την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Καλοχωρίου, ο κ. Γιουτίκας υπενθύμισε ότι σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας θα πρέπει να ληφθεί η συναίνεση τουλάχιστον του 55% των ιδιοκτητών γης της περιοχής. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχει και ένα ποσοστό γεωτεμαχίων αγνώστου ιδιοκτήτη. Εάν ληφθεί η συναίνεση του 55%, τότε θα δημιουργηθεί ο φορέας που θα κατασκευάσει το έργο. Ωστόσο, κατά τον κ. Γιουτίκα, εάν δεν εξασφαλιστεί συναίνεση, τότε θα συντηρηθεί το υπάρχον οδικό δίκτυο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα απαιτηθούν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τα σχετικά οδικά έργα στο Καλοχώρι και αρκετές μελέτες.

Ο κ. Γιουτίκας, ο οποίος μετέχει πλέον στην σύνθεση του Δ.Σ. του ΕΒΕΘ, ως εκ του νόμου μέλος, ζήτησε τέλος τη συμβολή του επιμελητηρίου στην προώθηση παρεμβάσεων, προς όφελος της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Μ.Ε.Θ.