
ΕΡΓΟΣΕ: Αυξήθηκε η απορρόφηση των έργων ΕΣΠΑ το 2016
Με αύξηση 40% της απορρόφησης κονδυλίων στα έργα ανάπτυξης του ελληνικού σιδηροδρόμου ολοκληρώθηκε το 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ.
Ειδικότερα, το 2016 απορροφήθηκαν 342.327.053 ευρώ κοινοτικών κονδυλίων, έναντι 244.906.502 το 2015, γεγονός που σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ «αποδεικνύει την επιτάχυνση υλοποίησης των έργων που επιτεύχθηκε το 2016 από την ΕΡΓΟΣΕ, δημιουργώντας συνθήκες νέας αρχής για τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας μας».
Η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρει σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε τα ακόλουθα: «Είναι απαραίτητο να εκφρασθούν οι ευχαριστίες για τη συνεργασία και όλων των συναρμόδιων φορέων και κυρίως του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Διαχειριστικής Αρχής του Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΡΑ και του ΟΣΕ.
Το 2017 ξεκίνησε με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής καθώς, με τη συνεργασία και των προαναφερθέντων φορέων, έχουν διασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι για τη συνέχιση των έργων και έχει δρομολογηθεί η σταδιακή ολοκλήρωσή τους γεγονός που τα καθιστά μία πραγματικότητα και όχι απλά εξαγγελίες, ενώ ταυτόχρονα θα προστεθούν και νέα έργα στο ενεργητικό της ΕΡΓΟΣΕ.
Τέλος, η εξέλιξη αυτή, αποδεικνύει για άλλη μία φορά έμπρακτα πως ο Σιδηρόδρομος είναι μοχλός ανάπτυξης και εξέλιξης για τη χώρα μας και η ενίσχυσή του αποτελεί σταθερή επιλογή».
