Επιστημονικές εκδηλώσεις για «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε Αθήνα και Πειραιά

 

Από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2019 έχει προγραμματισθεί ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα επιστημονικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών επισκέψεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο-ΝΑ.Μ.Ε.” (Π.Μ.Σ. ΝΑ.Μ.Ε.) του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (MSc Program in “Shipping, Trade and Transport”) στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε σημαντικά έργα υποδομής όπως το Piraeus Container Terminal της Cosco στο Ικόνιο και ο Τερματικός Σταθμός Συνδυασμένων Μεταφορών και Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου. Επίσης, το Π.Μ.Σ. ΝΑ.Μ.Ε. θα επισκεφθεί σημαντικούς θεσμικούς φορείς και εταιρείες της ναυτιλίας και των μεταφορών γενικότερα, όπως το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αγγελικούση.

Οι επισκέψεις στα μεγάλα έργα υποδομής συνοδεύονται και με παρουσιάσεις και διαλέξεις εκπροσώπων των φορέων υλοποίησης και λειτουργίας των έργων σε σχέση με τη στρατηγική και το μελλοντικό αναπτυξιακό σχεδιασμό τους. Ομοίως, κατά τις επισκέψεις στους θεσμικούς φορείς και εταιρείες του ναυτιλιακού κλάδου, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομες ομιλίες εκπροσώπων των φορέων.

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 το τριήμερο πρόγραμμα κλείνει πανηγυρικά με μία Επιστημονική Ημερίδα, που φιλοξενείται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) με θέμα: «Παραγωγικός ιστός πόλεων και ανάπτυξη λιμένων: αλληλεπιδράσεις, στρατηγικές, στόχοι» με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών που θα εστιάσουν σε θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης σχετικά με κρίσιμα θεσμικά, τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα και στρατηγικές της ναυτιλίας, των μεταφορών και των λιμένων.

 

Το συνολικό πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

▪ Όμιλος Αγγελικούση

▪ Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

▪ Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Πειραιά (Cosco)

 

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

▪Τερματικός Σταθμός Συνδυασμένων Μεταφορών ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο – Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου

▪ Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας

 

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ημερίδα: «Παραγωγικός ιστός πόλεων και ανάπτυξη λιμένων: αλληλεπιδράσεις, στρατηγικές, στόχοι»

 

Ομιλητές

Κ. Αχλαδίτης, Αντιπρόεδρος ΕΒΕΠ, Διευθύνων Σύμβουλος, Golden Cargo

Δ. Λεμονάκης, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΠ, Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Διευθύνων Σύμβουλος, Κέδρος Α.Ε.

Μ. Σακέλλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

Γ. Παπασταματίου, Διευθύνων Σύμβουλος, FORTH CRS

Μ. Μαραγκουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου

Ι. Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων

Κ. Παπανδρέου, Διευθύνων Σύμβουλος, Olympia Odos Operation S.A.

Γ. Ξηραδάκης, Πρόεδρος Propeller Club, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC