Ανάπτυξη των μεταφορών και μεγάλα έργα στο επίκεντρο του συνεδρίου Southeast Europe Connectivity Forum

Η ενεργειακή συνδεσιμότητα και η πράσινη ανάπτυξη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη θα βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου Southeast Europe Connectivity Forum (SECF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, από 31 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2023, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Κορυφαίοι ομιλητές θα συζητήσουν για τις στρατηγικές επιλογές μετάβασης του ενεργειακού συστήματος στην πράσινη οικονομία, καθώς και για τις προκλήσεις  που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής. Οι «πράσινοι άξονες» μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια για μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ η ενεργειακή συνδεσιμότητα μέσω των αγωγών φυσικού αερίου αποτελεί σημαντική επένδυση για την ενεργειακή υποδομή της περιοχής.

Ανάμεσα σε αυτούς που πρόκειται να τοποθετηθούν για το ζήτημα είναι ο Ιωάννης Μανιάτης, τ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Ιωάννης Μαρής, Διευθυντής του Γραφείου Ελλάδας της Trans Adriatic Pipeline AG, ο Γιώργος Κρεμλής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας & Κλιματικής Αλλαγής του EPLO.

Πέραν του εν λόγω πάνελ, μια σειρά ακόμη σημαντικών ομιλητών θα πλαισιώσουν τα πολυάριθμα πάνελ του διήμερου συνεδρίου, με πολλαπλές θεματικές που άπτονται των μεταφορών, των logistics, της πράσινης ανάπτυξης. Το SC&L magazine, ως χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου θα συντονίσει δυο πάνελ:

α) Intermodal Transports: transporting goods via sea, air. rail and road την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 14.40  και b) Connectivity, green growth and sustainable regional development στις 13.20 της δεύτερης ημέρας, Τετάρτης 1η Νοεμβρίου

Το SECF διοργανώνεται από την Tsomokos Communications με στρατηγικό εταίρο την ΟΛΘ Α.Ε. και θα πραγματοποιηθεί στο Makedonia Palace, στην Θεσσαλονίκη.

Χορηγοί: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Ε.ΛΙΜ.Ε, Howden Hellas Insurance & Reinsurance Brokers S.A, Large Infrastructure Projects, Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, MEGATUGS, Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, V.Ch.Kampakis LTD

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας είναι το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η O.MIND CREATIVES.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.