Εγκαινιάστηκε το πρώτο εμπορευματικό δρομολόγιο της Rail Cargo Logistics Goldair

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27.06.18 στο terminal της Rail Cargo Logistics Goldair στην Σίνδο Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση εγκαινίων για την έναρξη της σιδηροδρομικής λειτουργίας της εταιρείας, σηματοδοτώντας μια πολύ σημαντική ημέρα, τόσο για τον κλάδο των μεταφορών και logistics όσο και για την ίδια τη χώρα.

Η Rail Cargo Logistics Goldair, που ιδρύθηκε το 2014, είναι μια κοινοπραξία της Rail Cargo Logistics Austria, μέλος των κρατικών αυστριακών σιδηροδρόμων (OBB) και της ελληνικής Goldair Cargo και αποτελεί την πρώτη ιδιωτική σιδηροδρομική επιχείρηση στην Ελλάδα  και ανεξάρτητο πάροχο σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

 

 

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Goldair, κ. Καλλίνικος Καλλίνικος, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Η λειτουργία της εταιρείας μας Rail Cargo Logistics Goldair ως πιστοποιημένου σιδηροδρομικού μεταφορέα δεν ήταν μια απλή απόφαση, έγινε έπειτα από μεγάλη ανάλυση και αποτέλεσε μια συντονισμένη προσπάθεια δύο χωρών, της Ελλάδος και της Αυστρίας, προς μια ενιαία κατεύθυνση, αυτή της διατήρησης και ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής παρουσίας της χώρας μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία. Καθώς στα διάφορα project που έχουν ένα βάθος χρόνου υλοποίησης δίνεται συνήθως κάποιο όνομα και λόγω του ότι το project γινόταν στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να ονομάσουμε το project «Οδυσσέα». Πιθανόν το όνομα αυτό μας ήρθε πιο εύκολα στο μυαλό, προβλέποντας την Οδύσσεια την οποία καλούμασταν να ζήσουμε στην προσπάθεια αδειοδότησης και λειτουργίας της εταιρείας. 3.500 σελίδες ο φάκελος της αδειοδότησης προς τη ΡΑΣ, 34 διαφορετικές ειδικότητες εργαζομένων για την κατάρτιση του φακέλου, 38.000 ανθρωποώρες , 18 ξεχωριστές συμβάσεις και φυσικά ένα σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο για τη συντήρηση και λειτουργία της διαδικασίας αδειοδότησης».

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Πρέσβης της Αυστρίας κα Andrea Ikic-Boehm, ο Υπουργός Μεταφορών κος Χρήστος Σπίρτζης καθώς και εκπρόσωποι της Rail Cargo Austria.

Σημειώνεται ότι, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, με μοναδικό θέμα την ενίσχυση της εταιρείας, όπου αποφασίστηκε η περαιτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καθώς δόθηκε και η δέσμευση των δύο πλευρών για σταδιακή επένδυση της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας για την ενίσχυση του τροχαίου υλικού αλλά και την εκπαίδευση των εργαζομένων της εταιρείας.

 

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κος Καλλίνικος επεσήμανε: «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε και πολλά εμπόδια να ξεπεράσουμε. Μοναδικό μας όραμά είναι να δημιουργήσουμε και να αφήσουμε στις επόμενες γενιές μια υγιή και παραγωγική εταιρεία».

Περισσότερα σε αναλυτικό ρεπορτάζ στο επόμενο SC&L magazine