Γνωρίστε τις 13 εταιρείες που συμμετέχουν στο εθνικό Περίπτερο στην transport logistic (Μόναχο 4-7 Ιουνίου)

FDL Group, Goldair Cargo, Intertrans, Orphee Beinoglou, Alpha Intermodal, Cyprus Global Logistics, Elikon Transport & Logistics, Harlas International Transport, Multifreight, Navicon, o.mind Creatives, Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο και Transcombi Express αποτελούν τις 13  σημαντικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν φέτος στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην 17η Διεθνή Έκθεση για logistics, μεταφορές, IT και διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας “transport logistic”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2019 στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου.

Ύστερα από την εξαιρετική παρουσία της Ελληνικής Ομαδικής Συμμετοχής στην “transport logistic” του 2017, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και Κύπρο, διοργανώνει για δεύτερη φορά Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο (No223/326 στο HallA4) με την παρουσία 13 κορυφαίων εταιρειών, ως εθνική αντιπροσωπευτική ομάδα του χώρου, που θα προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία του ελληνικού κλάδου μεταφορών και logistics στο διεθνές περιβάλλον.

Η transport logistic δείχνει όλον τον κόσμο των μεταφορών με μια ματιά: Παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας και τηλεπληροφορικής, συστήματα μεταφοράς αγαθών, καθώς και ενδο-επιχειρησιακές μεταφορές και ροή υλικών. Το φάσμα των εκθεμάτων ξεκινά από συστήματα ενδο-εργοστασιακών μεταφορών (ροή υλικού, αποθήκευση), αλλά καλύπτει και όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη χερσαία, θαλάσσια, εναέρια, οδική και σιδηροδρομική μεταφορά σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο (οχήματα, εξοπλισμός). Μεγάλο βάρος δίνεται δε και στα συστήματα συνδυασμένων μεταφορών.

Παρουσίαση των 13  εταιρειών που συμμετέχουν στο Ελληνική Ομαδικό Περίπτερο στην transport logistic 2019

 

FDL GROUP

 

 

 

Ο Όμιλος FDL (www.fdlgroup.gr) παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν το σύνολο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας σε Third Party Logistics, διεθνών μεταφορών και υπηρεσιών IT/IS. Η Velostrans, μέλος του Ομίλου FDL, δραστηριοποιείται στον χώρο των διεθνών μεταφορών, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Με δέσμευση στην εξυπηρέτηση των πελατών, έμφαση στο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό και ένα δίκτυο διεθνών συνεργατών, αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για κάθε μεταφορά στο εξωτερικό είτε πρόκειται για εισαγωγή είτε για εξαγωγή.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως το road freight, cross docking, e-commerce,  sea freight και air freight. Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η παρουσία της εταιρείας στα δίκτυα της Γαλλίας, Ισπανίας, Αγγλίας, Πορτογαλίας,  Ολλανδίας και Ιταλίας, ενώ μεταφέρονται φορτία ξηρού και ψυχόμενου.

 

GOLDAIR CARGO

 

 

 

Η Goldair Cargo (www.goldair-cargo.com), μέλος του Ομίλου Goldair, ιδρύθηκε το 1987. Όντας πρωτοπόρος στον τομέα των διεθνών μεταφορών, με σταθερά και θεωρημένα βήματα πέτυχε τη δημιουργία μιας ισχυρή ομάδας, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον τομέα της διεθνούς μεταφοράς και των logistics.

Σήμερα, η εταιρεία διατηρεί περισσότερα από 75.000 τ.μ. στεγασμένων αποθηκών, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics και χειρίζεται πάνω από 35.000.000 παραλαβές ετησίως.

Διαθέτει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο διανομής εμπορευμάτων για 48 πόλεις με ημερήσιες και εβδομαδιαίες αναχωρήσεις, περίπου 320 φορτηγών. Τέλος η  σύμπραξη μεταξύ  της Goldair Cargo και της ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ έγινε ανάδοχος στην κατασκευή και διαχείριση του Θριασίου το μεγαλύτερο κέντρο Logistics σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

 

INTERTRANS

 

 

 

 

 

Η Intertrans Α.Ε. (www.intertrans.gr), με ειδίκευση στις ευρωπαϊκές οδικές μεταφορές, δραστηριοποιείται στο πεδίο των εισαγωγών και των εξαγωγών από το 1981 και προσφέρει υπηρεσίες που διακρίνονται από πιστοποιημένη ποιότητα, αξιοπιστία και ταχύτητα.

Σε συνεργασία με τους ανταποκριτές της σε ολόκληρη την Ευρώπη και μέσω των αποκλειστικών συνεργασιών που έχει συνάψει στην πολυετή πορεία της, η Intertrans  διαθέτει  μόνιμο στόλο οχημάτων που αποτελείται από 70 aller retour αυτοκίνητα, όλα εξοπλισμένα με GPS και 20 από αυτά με άδεια μεταφοράς ADR εμπορευμάτων.

Επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες όπως Cargo Tracking, Fleet Management, EDI, E-Pod, Παρακολούθηση Εμπορευμάτων Υψηλής Αξίας, οι οποίες είναι μερικές από τις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης τεχνολογικής αξίας με σκοπό να καλύπτει άμεσα τις ανάγκες των πελατών της και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας  κάθε επαγγελματία.

 

OΡΦΕΥΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ

 

 

 

 

 

Η ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ Α.Ε. (www.beinoglou.gr), δραστηριοποιείται στις μεταφορές από το 1923, με πλήρη αφοσίωση στις ανάγκες των πελατών της και βασικές αρχές την φερεγγυότητα και επαγγελματική εντιμότητα.

Παρακολουθώντας διαχρονικά τις εξελίξεις, ο Όμιλος πρωτοπορεί και ηγείται στον κλάδο, με επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εγκαταστάσεις και τεχνολογία. Η εταιρεία σημειώνει σταθερή ανοδική πορεία με παράλληλη ανάπτυξη στο σημερινό Όμιλο Εταιρειών, καλύπτοντας όλα τα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Παρέχει ολικές λύσεις Logistics από τον τόπο προέλευσης των προϊόντων έως και τον τελικό καταναλωτή, σχετικές με τη διεθνή μεταφορά, αποθήκευση, εγχώρια διανομή και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στα state-of-art Logistics Centers του Ομίλου μαζί με εξειδικευμένες υπηρεσίες σε έργα τέχνης, οικοσκευές και εκθέσεις.

 

ΑLPHA INTERMODAL

 

 

 

H Αlpha Ιntermodal (www.alpha-intermodal.com) ειδικεύεται στην Intermodal μεταφορά ως αποκλειστικός εμπορικός πράκτορας στην Ελλάδα των ναυτιλιακών γραμμών UN RO/RO-DFDS GROUP και της Amber rail.

Χρησιμοποιώντας νεότευκτα πλοία και Block trains για όλα τα είδη φορτηγών, trailers  και containers, παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μεταφοράς house to house από και προς την Ελλάδα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του φορτίου, ανταγωνιστικό κόστος, μικρή διάρκεια ταξιδιού.

Επίσης παρέχει υπηρεσίες έκδοσης εισιτήριων σε φορτηγά, μεταφορικές εταιρείες, διαμεταφορείς από τον λιμένα της Πάτρας προς/από τον κομβικό λιμένα της Τεργέστης και ακολούθως προς/από σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ευρώπης καθώς επίσης τους λιμένες της Τουρκίας  Pendik, Yalova. Στόχος της να μελετά τις πιο αποτελεσματικές και σύγχρονες μεθόδους μεταφοράς.

 

CYPRUS GLOBAL LOGISTICS

 

 

 

 

 

Στην Cyprus Global Logistics (www.cyprusgloballogistics.com) βασιζόμαστε σε μια ικανή, δυναμική και ευέλικτη ομάδα που μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε άμεσα σε κάθε ανάγκη αξιοποιώντας στο μέγιστο την εμπειρία και τις γνώσεις μας, παρέχοντας μια γκάμα συγχρόνων υπηρεσιών διεθνών μεταφορών και logistics από το 2006.

Διατηρώντας μια άκρως φιλική και προσωπική προσέγγιση είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι να προσφέρουμε με αποτελεσματικότητα παγκόσμια κάλυψη μέσο άρτια εξειδικευμένων δικτύων επαγγελματιών αντιπροσώπων.

Ως η πλέον αξιόπιστη λύση στο groupage, έχουμε εβδομαδιαίες αφίξεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Χόνγκ Κόνγκ και Αμβέρσα προς Λεμεσό, ενώ παράλληλα προσφέρουμε 3 αναχωρήσεις την εβδομάδα από την αποθήκη μας στην Λεμεσό για πέραν των 200 προορισμών ανά τον κόσμο.

Με βάση μας την Λεμεσό, και με μια επαρκώς επανδρωμένη και πλήρως εξοπλισμένη σύγχρονη αποθήκη στρατηγικά τοποθετημένη δίπλα από το λιμάνι προσφέρουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση σε όλους τους τομείς.

 

ELIKON TRANSPORT & LOGISTICS

 

 

 

Η επιχείρηση Elikon Transport & Logistics (www.elikontransport.gr), μια δυναμική εταιρεία στον χώρο των logistics – μεταφορών, διένυσε ήδη μια πορεία 20 ετών. Στα χρόνια που πέρασαν, και παρά τις εθνικές οικονομικές δυσκολίες, εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη επιχείρηση με έδρα την Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα την Λιβαδειά.

Μια σύγχρονη πλατφόρμα υπηρεσιών εφοδιαστικής όπου προωθεί τους κόπους, τις ιδέες  και τις προσδοκίες παραγωγών και επιχειρήσεων της Ελλάδας στην μεγάλη αγορά της Ε.Ε. Ταυτόχρονα, εκτελεί συστηματική δρομολόγηση αποστολών-φορτηγών εντός της Ε.Ε. μεταξύ όλων των κρατών-μελών.

Η Ευρώπη είναι η χώρα μας και η επιχείρησή μας θέλουμε να εξακολουθήσει να είναι ο συμπαραστάτης σας στην αγορά αυτή.

 

HARLAS INTERNATIONAL TRANSPORT

 

 

 

Η ’’HARLAS INTERNATIONAL TRANSPORT SA’’ (www.harlas.gr), μια από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες διαμεταφορών με  πιστοποίηση ΙΑΤΑ, μεταξύ άλλων,  εδώ και 50 χρόνια μένει πιστή στην επιχειρηματική αριστεία. Δραστηριοποιείται στην μεταφορά, αποθήκευση και διαχείριση εμπορευμάτων παντός είδους, σε όλη την υδρόγειο, μέσω του συνεχούς επεκτεινόμενου δικτύου συνεργατών, που έχει καταφέρει να χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Με γνώμονα την αποτελεσματική εξυπηρέτηση, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αεροπορικής, οδικής και θαλάσσιας μεταφοράς, δημιουργώντας εξατομικευμένες λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

H διοίκηση της Harlas S.A., καθοδηγώντας την εξειδικευμένη ομάδα της, στηρίζει, συμβουλεύει και διεκπεραιώνει με αξιοπιστία κάθε ανάληψη έργου διεθνούς μεταφοράς, δημιουργώντας ένα ασφαλές βιώσιμο περιβάλλον.

 

MULTIFREIGHT

 

 

 

Η Multifreight (www.multifreight.gr) είναι εταιρεία η οποία ειδικεύεται στη συνδυασμένη μεταφορά παγκοσμίως. Ο όγκος των φορτίων που διαχειρίζεται της επιτρέπουν οικονομίες κλίμακας προκειμένου να προσφέρει τις καλύτερες λύσεις μεταφοράς με ανταγωνιστικό κόστος.

Χρησιμοποιώντας έναν στόλο από 45’ container συνδέουμε την Ελλάδα με την Ευρώπη και την Τουρκία, τρεις φορές την εβδομάδα, με συνδυασμένη μεταφορά φορτηγό-καράβι Ro-Ro+ τρένο.

Έχουμε  ξεχωριστά τμήματα τα οποία εξυπηρετούν τρόφιμα, βιομηχανικό τοματοπολτό, κρασί, βαμβάκι. Έχοντας ένα πολύ αποδοτικό λογισμικό σύστημα, παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες στους πελάτες της.

Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία του προσωπικού μας βασίζεται στη μακροπρόθεσμη πολιτική συνεχούς εκπαίδευσης και της μελέτης των πιο αποτελεσματικών και σύγχρονων μεθόδων διαμεταφοράς από την ίδρυση της εταιρείας το 1994.

 

ΝΑVICON

 

 

 

H Navicon Α.Ε. (www.navicon.gr) ιδρύθηκε το 2002 στον Πειραιά και προσφέρει καθετοποιημένες υπηρεσίες στον τομέα τον διεθνών μεταφορών και logistics. Στην Νavicon επενδύουμε στη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού και στις λύσεις που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στον τομέα των μεταφορών.

Μέσω εξειδικευμένου λογισμικού προσανατολισμένο στις ανάγκες του συνεργάτη προσφέρουμε τη δυνατότητα για απευθείας παραγγελία/κοστολόγηση/τιμολόγηση και παροχή όλων των εντύπων με μόλις ένα κλικ.

Με σταθερή στόχευση στη διεθνή αγορά και λόγω της αποκλειστικής συνεργασίας με διεθνείς εμπορικούς οίκους ιδρύσαμε τα υποκαταστήματα μας σε Γερμανία, Τουρκία και Κύπρο.

Ομαδοποιούμε εβδομαδιαία, είτε θαλάσσια είτε οδικά τις τμηματικές-groupage φορτώσεις από και προς τη Β. Ευρώπη προς και από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

Παράλληλα επενδύουμε και στην ελληνική αγορά. Διαθέτουμε ιδιόκτητη τελωνειακή αποθήκη στον Ασπρόπυργο και αποθήκες στην Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Επιπρόσθετα, ειδικευόμαστε στη διαχείριση μεταφορά/αποθήκευση/διανομή και εμπορία υγρών-στερεών αποβλήτων και υλικών ανακύκλωσης. Επιπλέον διαχειριζόμαστε φορτώσεις σε flexitank για τη μεταφορά τροφίμων και χημικών. Τέλος, για το 2018 διακινήσαμε 42,000 teus παρουσιάζοντας σταθερή αύξηση 8%. Στην Navicon αγαπάμε τη μεταφορά.

 

O.MIND CREATIVES

 

 

 

 

 

 

Από το 2006, η εταιρεία o.mind Creatives (www.omind.gr) δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο των επαγγελματικών εκθέσεων, των εκδόσεων και της διαφήμισης, κτίζοντας αδιάκοπα σχέσεις εμπιστοσύνης με τους κορυφαίους επαγγελματίες των κλάδων των Logistics και Μεταφορών, του Επαγγελματικού Οχήματος, της Βιομηχανίας Τροφίμων και της Μαζικής Εστίασης.

«Ναυαρχίδα» των εκδόσεών της είναι το Supply Chain & Logistics magazine που αποτελεί το κατεξοχήν B2B έντυπο για την Εφοδιαστική Αλυσίδα, τα Logistics και τις Εμπορευματικές Μεταφορές στην Ελλάδα, ενώ έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των επιχειρηματιών ως ένα πολύτιμο «εργαλείο» έγκυρης ενημέρωσης, στο οποίο επικοινωνούν όλοι οι κρίκοι της Εφοδιαστικής Αλυσίδας μεταξύ τους και με την παραγωγική βιομηχανία. Εκδίδεται ανελλιπώς από το 2006, σε 45θήμερη βάση, με 8 τεύχη ετησίως.

Κάθε δύο χρόνια η εταιρεία o.mind Creatives διοργανώνει τη διεθνή έκθεση “Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics”, έναν κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, που συγκεντρώνει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών και αναδεικνύεται σε meeting point καινοτομιών και εξελίξεων της διαχείρισης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των «συγγενών» κλάδων. Η επόμενη 7η διεθνής διοργάνωση έχει οριστεί στις 9-11 Νοεμβρίου 2019, στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

 

ΘΡΙΑΣΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΘΕΚ) Α.Ε.

 

 

 

Η Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο Α.Ε. (ΘΕΚ Α.Ε.) είναι εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2018 από τις ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. (80%) και Goldair Cargo Α.Ε. (20%). Η εταιρεία έχει αναλάβει μέσω Σύμβασης Παραχώρησης με την ΓΑΙΑΟΣΕ, τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, την εκμετάλλευση και τη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου πεδίου, στην περιοχή του Θριασίου Αττικής για 60 έτη.

Το εμπορευματικό κέντρο που θα κατασκευαστεί στο Θριάσιο, προϋπολογισμού περίπου 160 εκατ. ευρώ αμιγώς ιδιωτικής χρηματοδότησης και με συνολικό καθαρό εμβαδόν αποθηκών τα 210 χιλ. τ.μ., βρίσκεται σε κομβικό γεωγραφικό σημείο, έχοντας άμεση πρόσβαση στο εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και όντας εξαιρετικά κοντά στο εμπορευματικό λιμάνι του Πειραιά. Θα παρέχονται επίσης μία σειρά από υπηρεσίες, όπως τελωνείο, τράπεζα, χώροι στάθμευσης Ι.Χ. και βαρέων οχημάτων, πρατήριο καυσίμων, συνεργείο φορτηγών, εστιατόριο, καθαρισμός, security.

 

TRANSCOMBI EXPRESS

 

 

 

30 χρόνια τώρα θέλουμε να είμαστε ο “Logistics συνεργάτης σας” που είναι θα εκεί στην κάθε σας ανάγκη. Στην TRANSCOMBI EXPRESS (www.transcombiexpress.com) φροντίζουμε συνεχώς να σας βοηθάμε να οργανώσετε κάθε αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων λειτουργιών και καναλιών διανομής. Είμαστε εκεί για να βεβαιωθούμε ότι τα προϊόντα σας φτάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και οικονομικά στους πελάτες σας μέσω των καινοτόμων, υψηλών προδιαγραφών 3PL υπηρεσιών μας: Διεθνείς Μεταφορές –Warehousing –Διανομή.

Είτε πρόκειται για Logistics είτε για warehouse υπηρεσίες προσφέρουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι ευρύχωρες αποθήκες μας σε 3 κομβικές τοποθεσίες είναι εδώ για να καλύψουν την κάθε σας ανάγκη. Ο εξειδικευμένος στόλος μας από οχήματα είναι έτοιμος να καλύψει ακόμα και την πιο απαιτητική σας ανάγκη.  Η καταρτισμένη Logistics ομάδα και τα κέντρα μας σε όλη την Ελλάδα εγγυώνται ότι τα προϊόντα σας θα φτάσουν γρηγορότερα, ασφαλέστερα και πιο αξιόπιστα σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή της Ευρώπης μέσω οδικής, αεροπορικής, θαλάσσιας ή με τραίνο μεταφοράς.

Επιπλέον, είμαστε εκεί για να αναλύουμε οποιαδήποτε περίπλοκα ζητήματα Logistics προκύψουν και βελτιστοποιούμε τις υπηρεσίες μας με εξατομικευμένες λύσεις που καλύπτουν όλα τα στάδια από την sourcing μέχρι την παραγωγή και τη διανομή εξασφαλίζοντας την επιτυχία της εταιρείας σας παρά τα εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν.