Αύριο το Διεθνές Συνέδριο Southeast Europe Connectivity Forum για τη Συνδεσιμότητα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Tο πολυαναμενόμενο διεθνές συνέδριο Southeast Europe Connectivity Forum (SECF), το οποίο εστιάζει στον ρόλο της Ελλάδας -και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης- ως κόμβο ανάπτυξης και συνδεσιμότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ξεκινά αύριο, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023. Το φόρουμ πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος.

Κορυφαίοι ομιλητές θα τοποθετηθούν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους τομείς των μεταφορών και των έργων υποδομών,  που επηρεάζουν άμεσα την Νοτιοανατολική Ευρώπη και συμβάλλουν στην συνδεσιμότητα των χωρών της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ των ομιλητών αναμένεται να είναι η κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, η κα Anna Mihneva-Natova, Deputy Minister of Transport and Communications της Βουλγαρίας, ο κ. Hristo Aleksiev, Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας σε θέματα οικονομικών, ο κ. Γεώργιος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο κ. Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής ΑΑΔΕ, η κα Ιωάννα Τσιαπαρίκου, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ.ά.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου αποτελεί η διασύνδεση των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε ό,τι αφορά στις υποδομές, τις μεταφορές, την ενέργεια και την ψηφιοποίηση. Στα πάνελ που θα πραγματοποιηθούν την πρώτη ημέρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για επίκαιρα ζητήματα και αναδυόμενες τάσεις καθώς και για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα, με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Tο SECF διοργανώνεται από την Tsomokos Communications με στρατηγικό εταίρο την ΟΛΘ Α.Ε.

Χορηγοί: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΕΛΙΜΕ, Howden Hellas Insurance & Reinsurance Brokers S.A, Large Infrastructure Projects, Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε., Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε., MEGATUGS, Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε., Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.,TZIGAS Transport & Logistics, V.Ch.Kampakis LTD, Rogan &  Associates, Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας είναι το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η O.MIND CREATIVES.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.