Αρχίζουν οι εργασίες στο Θριάσιο το πρώτο 6μηνο του 2019

 

Στο πρώτο 6μηνο του 2019 η κοινοπραξία της Goldair Cargo – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ θα αρχίσει τις εργασίες κατασκευής των πρώτων αποθηκών στο Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου Πεδίου. Αυτό ανακοίνωσε ο Όμιλος Goldair στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφορικά με τις δραστηριότητές του κατά το 2018, οι οποίες καταγράφουν σημαντικές επενδύσεις, ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών και θετικό πρόσημο σχεδόν στο σύνολο των κλάδων που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Αναλυτικότερα ο Όμιλος Goldair, που απασχολεί περισσότερους από 5.000 εργαζομένους σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναφέρει τα εξής: «Ο ελληνικός τουρισμός απέδειξε για άλλη μια φορά φέτος ότι διαθέτει ισχυρή δυναμική ανάπτυξης και ότι αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Το θετικό πρόσημο σε επίπεδο αφίξεων με σημαντικά αποτελέσματα συνεισφοράς στο ΑΕΠ καθιστά τον τουρισμό μοχλό ανάταξης και ανασυγκρότησης της ευρύτερης οικονομίας. Εξ ίσου σημαντική ήταν και η χρονιά για τον κλάδο των μεταφορών και logistics με τον δεύτερο να εξελίσσεται σε «star- sector» της ελληνικής οικονομίας, κυρίως λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και ειδικά των δύο λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος Goldair με ικανότητα, λειτουργικότητα και διαφάνεια συντήρησε δυναμικά όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, διατήρησε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και παράλληλα ανέπτυξε στρατηγικές συνεργασίες και προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες του Ομίλου.

Ειδικότερα, στους τομείς δραστηριότητας του ομίλου κατά το 2018, υπήρξαν οι παρακάτω εξελίξεις.

  • Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων

To 2018 η Goldair Handling διατήρησε την αναπτυξιακή της πορεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά, στην Ελλάδα, η εταιρεία θα κλείσει τη χρονιά εξυπηρετώντας περισσότερες από 128 χιλιάδες πτήσεις, σημειώνοντας αύξηση 8,4% σε σχέση με το 2017,  αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας κατά 169 υπαλλήλους (+7%) φτάνοντας τη θερινή σαιζόν τους 3.500 εργαζομένους, αναδεικνύοντας την ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα. (κατέχει την 25η θέση σύμφωνα με την κατάταξη της ICAP στο Leading Employers in Greece).

Παράλληλα, βελτιώθηκαν σημαντικά οι επιχειρησιακοί δείκτες, ενισχύθηκε το πελατολόγιο με νέες αεροπορικές εταιρείες και η Goldair Handling Croatia έλαβε άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κροατίας για τη δραστηριοποίησή της στα αεροδρόμια Ζάγκρεμπ, Σπλίτ και Ντουμπρόβνικ. Από την 1η Νοεμβρίου 2018, η Wizz Air εντάχθηκε στο πελατολόγιο της εταιρείας στη Σόφια, γεγονός που θα διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της Goldair Handling Bulgaria στην περιοχή, ενώ από τον ίδιο μήνα, η Goldair Handling ξεκίνησε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Oman Handling Services στο διεθνές αεροδρόμιο του Μουσκάτ. Ακόμα, η Goldair Handling συμμετέχει στην κοινοπραξία Goldair Assistance με σκοπό τη διεκδίκηση σχετικής άδειας για την υπηρεσία εξυπηρέτησης των Α.με.Α στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζυρίχης.

Το 2018 υλοποιήθηκε με συνέπεια το ετήσιο επενδυτικό πλάνο ανανέωσης και ενίσχυσης του εξοπλισμού και εφοδίων της εταιρείας, ύψους 4εκ. ευρώ, ενώ επίσης εγκαινιάσθηκε η νέα αίθουσα διακεκριμένων επιβατών (Lounge) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου.

Ακόμα, στην Goldair Handling με γνώμονα την κοινωνική υπευθυνότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης, στηρίξαμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης. Πραγματοποιήσαμε εθελοντικές ενέργειες για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, χορηγίες για την ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ) με παιδιά και αστέγους, δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος με προγράμματα ανακύκλωσης και καθαρισμού ακτών στο δίκτυο της Goldair Handling, πάντα με κινητήριο δύναμη την ανάπτυξη του αισθήματος εθελοντισμού των ανθρώπων μας.

Τα τελευταία 3 χρόνια, ενδεικτικά αναφέρουμε τις συνέργειες με τους οργανισμούς «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ethelon, «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Make a Wish, Κάνε μια Ευχή Ελλάδος», Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Helmepa, Praksis κ.α. όπου συμμετείχαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι της Goldair Handling.

Τέλος, ως συνέχεια της ένδειξης σεβασμού και συμπαράστασης στους πληγέντες από την καταστροφική Πυρκαγιά στην Αττική, προχωρήσαμε στη δωρεά ποσού υποστηρίζοντας ενεργά το έργο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), σε δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης στον Δήμο Νέας Μάκρης, ενώ παράλληλα υιοθετούμε μέτρα υποστήριξης και προς όσους εργαζομένους κατοικούν στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές και έχουν υποστεί υλικές ζημιές.

  • Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών & Τουρισμός

H Goldair συνεχίζει την ανελικτική της πορεία στον τομέα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων (passenger & cargo), αντιπροσωπεύοντας συνολικά περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων για την προώθηση και πλήρη δραστηριοποίηση των αεροπορικών εταιρειών στην ελληνική αγορά. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν την προώθηση των πωλήσεων τους μέσο μιας ομάδας εξειδικευμένων ανθρώπων επαγγελματιών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, τον σχεδιασμό και εκτέλεση προωθητικών ενεργειών και την τήρηση όλων των νομικών και οικονομικών υποχρεώσεων τους απέναντι στις ελληνικές αρχές. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει ισχυρά ονόματα της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας  όπως η China Southern, η Vietnam Airlines, Xiamen Airlines, Philippine Airlines, Oman Air, Icelandair, Bangkok Airways, China Airlines, Avianca Brasil,  Air Astana κ.α. ενώ για το cargo εκπροσωπεί με επιτυχία την Qatar Airways, UPS, Cargolux, Air Baltic, Air Serbia  κ.ά.

Η Goldair Tourism διένυσε μια εξαιρετική χρονιά, χτίζοντας νέες συνεργασίες και ενισχύοντας την θέση της, ως ένας από τους μεγάλους προμηθευτές στο Corporate Travel. Ενίσχυσε περαιτέρω την θέση της ως προμηθευτής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στον τραπεζικό κλάδο αλλά και στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών.

Εξακολουθεί να κατέχει ηγετική θέση ως προμηθευτής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στον φαρμακευτικό κλάδο αλλά και στον κλάδο των εταιρειών προηγμένης τεχνολογίας,  κλείνοντας  νέες συμφωνίες με μεγάλες επιχειρήσεις, για τις μεμονωμένες μετακινήσεις των στελεχών τους, με διαρκώς αυξανόμενη την παραγωγή της στον συγκεκριμένο τομέα. Εξίσου εξαιρετική ήταν και η χρονιά για το Μarine Department το οποίο με το έμπειρο προσωπικό, την άριστη συνεργασία με όλες τις αεροπορικές εταιρίες και με εξειδίκευση στο ναυτικό εισιτήριο   κατατάσσεται από τις πλέον σημαντικές εταιρείες στον τομέα της ναυτιλίας.

 

  • Διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics

Για την Goldair Cargo, το 2018, αποτέλεσε μια χρονιά συνεχούς προσπάθειας παρουσιάζοντας σταθερά αποτελέσματα. Παρά το προσδοκώμενο κλίμα οικονομικής ανάκαμψης η χρονιά αυτή κινήθηκε σε σταθερά επίπεδα με αρκετές δυσκολίες και αποτελέσματα χαμηλότερα των στόχων μας.

Παρόλα αυτά, για ακόμη μια χρονιά, η διοίκηση και το προσωπικό της εταιρείας, έμεινε αφοσιωμένο στον στρατηγικό στόχο της, που είναι διαχρονικά η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διεθνών μεταφορών & logistics, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην κορυφαία θέση που διατηρεί η Goldair Cargo στον κλάδο.

Για την κοινοπραξία Goldair Cargo – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και το έργο του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου, μετά από αρκετή καθυστέρηση, ολοκληρώθηκε το Φθινόπωρο του 2018 η διαδικασία έγκρισης της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εν συνεχεία η υπογραφή και κύρωσή της από τη Βουλή, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των εργασιών κατασκευής των πρώτων αποθηκών, στο πρώτο 6μηνο του 2019.

Για την Rail Cargo Logistics Goldair, το 2018 ήταν μια χρονιά έντονων διεργασιών και εξελίξεων.

Ημερομηνία ορόσημο υπήρξε η 27.06.2018, όπου πραγματοποιήθηκε στο terminal της Rail Cargo Logistics Goldair στην Σίνδο Θεσσαλονίκης, εκδήλωση εγκαινίων για την έναρξη της σιδηροδρομικής λειτουργίας της εταιρείας, σηματοδοτώντας μια πολύ σημαντική ημέρα, τόσο για τον κλάδο των μεταφορών και logistics όσο και για την ίδια τη χώρα.

Η εταιρεία, κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της έχοντας ήδη 5 πιστοποιημένους μηχανοδηγούς και άλλους 6 τους οποίους τους εκπαιδεύει στην Ακαδημία του ΟΣΕ φτάνοντας στο σύνολο τους 11 μηχανοδηγούς.

Όσον αφορά το τροχαίο υλικό, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν δρομολόγια με 3 λοκομοτίβες, 2 πετρελαιοκίνητες και μία 1 ηλεκτροκίνητη και αναμένεται στις αρχές του 2019 να προστεθούν στον στόλο άλλες 2 μηχανές των αυστριακών σιδηροδρόμων και θα αποτελεί πάγιο της ελληνικής εταιρείας. Οι λοκομοτίβες θα ενοικιαστούν αρχικά από την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Καθώς οι ανάγκες για το έργο της εταιρείας θα επεκτείνονται, υπάρχει δέσμευση των μετόχων της για περαιτέρω επένδυση σε τροχαίο υλικό.

  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Goldeco δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας, στην ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια καθώς και στις μονάδες παραγωγής βιοαερίου,  συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.   Η Goldeco διαθέτει ένα  χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4 MW.  H εταιρεία από το 2011 διαθέτει σε λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στον Ασπρόπυργο Αττικής.  Για το 2018 αναμένεται η ολοκλήρωσης της κατασκευή και η έναρξη λειτουργίας ενός υδροηλεκτρικού έργου στο Νομό Σερρών,  ισχύος 2MW ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η νέα γενιά επενδύσεων σε πρωτοποριακούς τομείς στο χώρο της ενέργειας . Η εταιρεία, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τρίτους όπως μετρήσεις ρύπων και ενεργειακής απόδοσης σε συνεργασία με το ΕΜΠ, καθώς και συμβουλευτικές  υπηρεσίες προς ενδιαφερόμενους επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ και του περιβάλλοντος γενικότερα.