Έρευνα Ford Pro: Τα van οχήματα συνεισφέρουν στην ευρωπαϊκή οικονομία με 786 δισ. ευρώ

Εάν οι επιχειρήσεις της Ευρώπης που βασίζουν τις δραστηριότητές τους σε van οχήματα ήταν χώρα, αυτή θα ήταν η όγδοη μεγαλύτερη στην Ευρώπη με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ).

Τα van υποστήριξαν οικονομικές δραστηριότητες ύψους περίπου 786 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη το 2021, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που ανατέθηκε από την Ford Pro -την κορυφαία μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Το ποσό αυτό ξεπερνά το ΑΕΠ της Νορβηγίας, μιας χώρας πλούσιας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο (407.7 δισ. ευρώ), ενώ είναι σχεδόν ισοδύναμο με εκείνο της Ελβετίας που αποτελεί γνωστό τραπεζικό κέντρο και κόμβο ειδών πολυτελείας (802.8 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία εξέτασε την οικονομική συνεισφορά των επιχειρήσεων που βασίζονται σε  van οχήματα, η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη για δραστηριότητες που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα οχήματα, με εκτιμώμενη προστιθέμενη αξία σχεδόν 206 δισ. ευρώ το 2021. Τα van έχουν συνεισφέρει πάνω από 200 δισ. ευρώ στην οικονομία της Γερμανίας τα τελευταία τρία χρόνια.

Καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη μετάβαση από τα πετρελαιοκίνητα σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι οι διαχειριστές van αυτοκινήτων στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης συνεισέφεραν άμεσα το 2021 με έως και 15,3 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία μέσω της φορολογίας καυσίμων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είχε το υψηλότερο ποσοστό δασμών, οι διαχειριστές van οχημάτων συνεισέφεραν 5,4 δισ. ευρώ (£4,7 δισ.) αποτελώντας σχεδόν το ένα πέμπτο των συνολικών εισπράξεων από φόρους καυσίμων.

Ford Pro – επιταχύνοντας την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων στην Ευρώπη

Η Ford Pro είναι η πρώτη στο είδος της προσφορά στον τομέα επαγγελματικών οχημάτων, παρέχοντας ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις που βοηθούν τους πελάτες να διαχειρίζονται τους στόλους τους με απαράμιλλη άνεση και αποτελεσματικότητα, είτε χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ή ακόμα και οχήματα που δεν ανήκουν στην οικογένεια Ford.

Η Ford Pro είναι η μάρκα επαγγελματικών οχημάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη επί επτά συναπτά έτη και πρόσφατα αποκάλυψε το εντελώς νέο E-Transit Custom – την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του van μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Η εταιρεία υλοποιεί ήδη το σχέδιό της για να βοηθήσει τους πελάτες στην Ευρώπη να στραφούν σε ηλεκτρικά van οχήματα, με τις παραγγελίες του αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit να υπερβαίνουν τις 9.000 μέχρι σήμερα. Η Ford Pro έχει δεσμευτεί να προσφέρει μία γκάμα πέντε αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2024.