Έλεγχος πληρότητας ραφιών από την οθόνη του υπολογιστή σε real time με την λύση Captana της Mobile Technology

H λύση Captana της SES-Imagotag δίνει στα «φυσικά» καταστήματα λιανικής τη μοναδική δυνατότητα να ελέγχουν την πληρότητα των ραφιών τους σε πραγματικό χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, παρέχει συνεχή ενημέρωση για το περιεχόμενο των ραφιών του καταστήματος, με εικόνες που λαμβάνει από mini ασύρματες κάμερες, οι οποίες τοποθετούνται στα ράφια και αποτυπώνουν την πληρότητά τους ανά πάσα στιγμή.

Επιπρόσθετα, στις περιπτώσεις stock out κωδικών, αποστέλλονται ειδοποιήσεις που επιτρέπουν στο προσωπικό του καταστήματος να εντοπίζει άμεσα τυχόν ελλείψεις ή εσφαλμένες μετακινήσεις προϊόντων. Με τη λύση Captana, τα καταστήματα λιανικής μπορούν επίσης να ορίσουν αυτοματοποιημένες παραγγελίες προς τους προμηθευτές τους ή ακόμα και να τους δώσουν απευθείας πρόσβαση, ώστε να ενημερώνονται άμεσα π.χ. για την πτωτική τάση πώλησης των προϊόντων τους ή την ανάγκη ανατροφοδότησής τους κ.ο.κ.

Η Mobile Technology εξειδικεύεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό της λιανικής και με την πρωτοποριακή λύση Captana βοηθάει τις επιχειρήσεις του κλάδου να «βλέπουν» με τα μάτια των πελατών τους (ShelfEye) και με αυτό τον τρόπο, να αναβαθμίζουν την εξυπηρέτησή τους στοχευμένα και αποτελεσματικά. Παράλληλα και μέσω της ανάλυσης δεδομένων που παρέχει η Captana, συμβάλλει στη βελτιστοποίηση κρίσιμων καθημερινών διαδικασιών, όπως είναι η αναπλήρωση ραφιών, η διαχείριση αποθεμάτων και ο ανεφοδιασμός του καταστήματος.

Πρόκειται για μια βραβευμένη λύση που ήδη αξιοποιείται από δημοφιλείς επιχειρήσεις (Intermarche, 7, Bio c ’Bon, Rohan Apotheke και Monoprix) και είναι απόλυτα συμβατή με την πλατφόρμα διαχείρισης Vusion Retail IoT της SES-Imagotag. Επισημαίνεται ότι η SES-Imagotag κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού διεθνώς, με πωλήσεις 230 εκατομμυρίων ετικετών (ESL) σε 22.000 καταστήματα. Μεταξύ άλλων, η εύχρηστη πλατφόρμα της επιτρέπει τη δυναμική ανανέωση τιμών στις ετικέτες ενός ή πολλών υποκαταστημάτων ταυτόχρονα, τον εύκολο εντοπισμό ετικετών εντός τους καταστήματος μέσω geolocation, καθώς και την προβολή περισσότερων πληροφοριών στους πελάτες που πλησιάζουν την ετικέτα ενός προϊόντος με το κινητό τους.

Η Mobile Technology εκπροσωπεί την SES-Imagotag σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ επίσης έχει εγκαταστήσει έργο ηλεκτρονικών ετικετών ραφιού στο «φυσικό» κατάστημα του pharmacy295 στην Κηφισιά, μετατρέποντάς το στο πρώτο phygital φαρμακείο στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η Mobile Technology έχει διευρύνει τις στρατηγικές συνεργασίες της με τους πλέον καταξιωμένους διεθνείς κατασκευαστές που εξειδικεύονται στις ανάγκες της λιανικής (Honeywell, Zebra, Datalogic κ.α.), προκειμένου να προωθήσει στην ελληνική αγορά τις καινοτόμες λύσεις τους.